25 / 04 / 2024

30 yılda İnşaat sektörü ne kadar gelişti

30 yılda İnşaat sektörü ne kadar gelişti

Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya, 50 yıl önce 15-20 adetlik apartman yapan sektörün bugün milyar dolarlık projelere imza atar hale geldiğini söyledi.

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

15 yılda inşaat sektörü yüzde 160.2 büyüdü!

Türkiye GSYH’sının tek başına yüzde 32’sini temsil eden 15 yılda inşaat katma değeri yüzde 182 oranında arttı...

Altın ithalatında 30 yılın rekoru kırıldı!

Küresel çapta altın fiyatlarındaki artışa dolar/TL kurunda yükselişi de eklenince Türkiye'de altın talebi patlama yaptı. Yaşanan bu talep artışıyla birlikte altın ithalatı da 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Faizsiz konut satışında 30 yılın rekoru kırıldı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında önemli bir payı bulunan Eminevim’in uyguladığı faizsiz Elbirliği Sistemi, Haziran'da yapılan konut ve araç teslimatlarıyla 30 yılın rekoruna ulaştı. 

Akçaabat'ta 30 yıl sonra dere yatakları yine yapılarla doldu!

Karadeniz Bölgesi her yıl sel ve heyelan afetleri ile karşı karşıya kalıyor, can ve mal kayıpları yaşanıyor. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 30 yılda, dere yataklarının üzeri ve çevresine yeni binalar inşa edildiği görüldü.

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin ekonomik büyümesinde 30 yılın en düşük oranı!

Çin ekonomisi ABD ile ticaret savaşı ve azalan iç talebin etkisi ile üçüncü çeyrekte yaklaşık 30 yılın en düşük büyüme hızını kaydetti.

Gayrimenkul zengini Hülya Avşar 30 yılda 350 kişiyi iş sahibi yaptı!

Yatırımlarını gayrimenkul ve arsa üzerine yapan ünlü ve güzel oyuncu Hülya Avşar’ın 30 yılda 350 kişiyi iş sahibi yaptı...

Kuyaş Büyükartı İnşaat'ın adı Kuyaş Ekgrup İnşaat oldu!

Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım A.Ş.'nin ünvanı Kuyaş Ekgrup İnşaat Ve Yatırım A.Ş. olarak değişti...

Türkiye Hazır Beton Birliği kuruluşunun 30'uncu yılını kutladı!

1988 yılından beri Türkiye'de beton üreten ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği, 30. yılını kutladı.

Kuyaş Büyükartı İnşaat'ın ortaklık oranları!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.,Kuyaş Büyükartı İnşaat ve Yatırım A.Ş.'nin ortaklık oranlarını yayınladı. 

Kuyaş Büyükartı İnşaat, Eyüp Bahariye Sitesi'ni dönüştürecek!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın bağlı ortaklarından Kuyaş Büyükartı İnşaat Eyüp'te kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Proje kapsamında 310 arsa sahibinin 215'iyle sözleşme imzalandı.

30 yılda İnşaat sektörü ne kadar gelişti Haberi

30 yılda İnşaat sektörü ne kadar gelişti

Geçmişteki müteahhit algısının ve mahallelerdeki apartman olgusunun geliştiğini söyleyen Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, kurumsal firmalar bünyesinde hayata geçirilen nitelikli konut projelerinin öne çıktığını belirtti. 


Çetinsaya, "İnşaat sektörünün son 30 yıllık dönemine baktığımızda; bilhassa bunun son 10 yılında büyük atılımlar gerçekleştirildiğini görürüz. Bugün ülkemizde inşaat sektörü bir kalite çizgisini yakalamış durumda. Geçmişte 15 - 20 dairelik apartmanlar inşa eden müteahhitler bugün, binlerce konutun yer aldığı milyar dolarlık projelere imzasını atıyor" dedi. Türk müteahhitlerin dünyanın birçok noktasında büyük işlere imza attığım belirten Çetinsaya. "Bugün, Türk inşaat sektörü öyle bir noktaya geldi ki; uluslararası alandaki dev kamu projelerinin yükleniciliğinde önde gidiyor. Bu durum başta vatandaş ve sektörün bir temsilcisi olarak bizi onurlandırıyor. İnşaat sektörünün bu denli güçlü...