29 / 03 / 2024

4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı ne zaman

4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı’nın (Eurasia Rail 2014) girişinde sergilenen İBB’nin ürettiği yüzde yüz yerli ilk tramvayı tanıttı.

Fuzul GYO 2024'te gayrimenkul projelerinden 529.4 milyon TL uluslararası satış hasılatı hedefliyor! 

Fuzul GYO 2024'te Avrasya 2, Avrasya 3, Barbaros 48 ve diğer projelerinden 529 milyon 447 bin TL uluslararası satış hasılat tutarı elde etmeyi hedefliyor. 

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

TCDD KPSS şartsız personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi belli oldu!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, 4 eski hükümlü işçi alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilana göre, TCDD 4 adet demiryolu yol yapım bakım onarım makinesi operatörü alacak.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Yapı Merkezi'nden Slovenya demiryolu ihalesinde atak!

Uluslararası alanda büyük projeler hayata geçiren Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde olduğu ortak girişim Slovenya'nın son senelerdeki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu projesinin 1'inci bölümünün ihalesini de aldı. 

Madnasa Türkbükü lansmanı 4 Mart'ta!

Türkiye dışında Yunanistan, İtalya, Almanya, İspanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerindeki gayrimenkul yatırımları ve gayrimenkul geliştirme projeleri ile uluslararası üne sahip AB Grup Holding, Madnasa Türkbükü projesini 4 Mart'ta görücüye çıkarıyor...

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021'de!

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

İFM'nin 4. etap ihalesi yapıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin, “altyapı tamamlama” 4. etap ihalesi “21b” usulüyle, ilana çıkılmadan yapıldı. 589 milyon TL'lik ihale 1. ve 2. etapta olduğu gibi Yıldızlar İnşaat’a verildi. Yıldızlar’ın 2020'de aldığı iki ihalenin toplam değeri 1 milyar 98 milyon TL oldu. 

Halkalı-Kapıkule arası 4 saatten 1 saat 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası olan Halkalı-Kapıkule demiryolu projesiyle ilgili ''Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya; yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek'' dedi.

Merkez Bankası'nın uluslararası rezervleri bir haftada 4 milyar 639 milyon dolar düştü!

Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri bir haftada 4 milyar 639 milyon dolar düşüş gösterdi, altın rezervleri ise 42 milyar 665 milyon dolar seviyesine geriledi.

Çin, 2020’de demiryolu ağını 4 bin kilometre büyütecek

Çin, demiryollarının inşaat faaliyetini sürdürecek ve bazı projelere öncelik verecek. Çin ayrıca demiryolu şebekesini, 2020 yılında 4 bin km daha uzatmayı öngörüyor...

4 yılda inşası planlanan demiryolu hatları TBMM'de!

Demiryolu projelerine ve 2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleşti! 

Türkiye’den ve Dünya’dan birçok firmanın ilgi ile takip ettiği 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler Ve Tüneller İhtisas Fuarı’na 150 firma katılım gösterdi. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyol Projesi ile mega projelerin son halinin sergilendiği fuar büyük ilgi ile karşılandı…

4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı ne zaman Haberi

4. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı ne zaman


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Ulaşım AŞ’nin tasarlayarak ürettiği tramvayı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte gezen Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerli tramvayın çok başarılı bir proje olduğunu ve araçta uçak teknolojisine yakın, çok ileri bir teknoloji kullanıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Projemiz şu anda Almanya yolcusu, orada fuara katılacak. Bu vagonların bir tanesindeki kablo uzunluğu 30 kilometre ve 10 bin ayrı noktadan bağlantı yapıldı. Bir noktada yanlış bağlansa sistem çalışmaz. Yani bunu sadece bir vagon olarak görmeyelim. Çok ileri teknolojiye sahip özel bir yapı var. Hafif metro özellikli bir vagon, sadece tramvay olarak görmemek lazım. Arkadaşlarımız gerçekten çok güzel bir çalışma yaparak bir mühendislik harikasını ortaya koydular. Yerli olması, tasarımının tamamen bize...