05 / 05 / 2024

6 asır sonra şadırvan ve avlusuna kavuşan cami

6 asır sonra şadırvan ve avlusuna kavuşan cami

Recep Altepe: Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426’da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda çimento ve betona gelen zammı eleştirerek, "6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?" ifadelerini kullandı.

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

6 Şubat depremlerinden sonra Şanlıurfa'dan korkutan rakam! Tam 6 bin 736 bina yıkıldı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, ağır hasarlı 7 bin 829 bağımsız bölümden 6 bin 736'sının yıkımı yapıldı.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

İnşaat sektörü 6 aydır pozitif seyrine devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay kamuoyuyla paylaşılan inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2023 Ekim Ayı Raporu’nu yayımladı.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların cevapları...

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!

İngiltere'de ortalama konut fiyatı ekim ayında aylık bazda yüzde 1,1 arttı. Bu artışla fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanları bu faylara dikkat çekti: 6 Şubat depremlerinden sonra stres yüklendi mi? SON DAKİKA!

Hacettepe, İskenderun Teknik, Eskişehir Osmangazi ve Tayvan üniversiteleri ile İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 6 Şubat tarihindeki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup olmadığını araştırıyor. İşte uzmanların o açıklamaları...

6 asır sonra şadırvan ve avlusuna kavuşan cami Haberi

6 asır sonra şadırvan ve avlusuna kavuşan cami

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426’da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık" dedi.

Altepe yıkım çalışmalarının başladığı caminin yanında yaptığı açıklamada, kentteki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Çalışmalar kapsamında tarihi bir camiye daha el attıklarını belirten Altepe, "Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet’in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426’da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık. Caminin hemen yanında bulunan 242 metrekarelik alandaki 3 bina kamulaştırıldı. Binaların yıkılmasının ardından oluşacak alana cami için avlu, şadırvan ve cemaatin oturup, dinlenebileceği bir kafeterya yapılacak" diye konuştu.

Altepe, 1608’deki Celali İsyanları sırasında büyük zarar gören caminin çeşitli dönemlerde tadilattan geçirildiğini...