27 / 04 / 2024

64. Hükümete Çevre ve Şehircilik Bakanı kim

64. Hükümete Çevre ve Şehircilik Bakanı kim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Fatma Güldemet Sarı, görevi İdris Güllüce'den devraldı.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Esnaftan EYT tepkisi! TESK’ten hükümete yeni çağrı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinin esnafın beklentisini karşılamadığını savunarak tepkisini ortaya koydu. Palandöken ayrıca hükümetten taleplerini de böyle sıraladı…

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Hükümete çok önemli çağrı! Eğer kabul görürse, sıfır araç almak kolaylaşacak!

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve otomotiv sektöründe yaşanan arz sıkıntısı nedeniyle birçok vatandaş etkileniyor. Ancak hükümete yapılan bir çağrı eğer kabul görürse, vatandaşın otomobil alması kolaylaşacak. Nasıl mı? İşte detaylar…

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

EYT’de artık nefesler tutulmuşken, patronlardan hükümete uyarı geldi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda hükümetin yaptığı düzenlemeyle ilgili son açıklama için nefesler tutulmuşken, bu konuda, İstanbul Sanayi Odası’ndan da bir uyarı geldi.

Ülkede kırmızı alarm verildi! Hem hükümet hem de vatandaşlar uyarıldı! Markete gidenler dikkat

İngiltere'de gıda konusunda kırmızı alarm verildi. Hükümete gıda kıtlığı konusunda uyarı yapılırken, acil olarak tarım politikalarının desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

Türk-İş'ten hükümete asgari ücret tepkisi!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretle ilgili olarak AK Parti hükümetine tepki gösterdi.

Fatih Altaylı'dan hükümete KYK kredileriyle ilgili flaş talep!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AK Parti hükümetine seslenerek KYK kredisini faizleriyle birlikte ödeyen vatandaşlar için çağrıda bulundu.

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

64. Hükümete Çevre ve Şehircilik Bakanı kim Haberi

64. Hükümete Çevre ve Şehircilik Bakanı kim

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Fatma Güldemet Sarı, görevi İdris Güllüce'den devraldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleştirildi. İdris Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabinenin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. 


Sarı'ya yeni görevinde başarılar dileyen Güllüce, "Kendisinin insanlığa, çevreye hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Buradaki arkadaşlara da 'Allahaısmarladık' diyorum" ifadesini kullandı.


Fatma Güldemet Sarı ise Güllüce'ye hazırladığı karşılama için teşekkür etti.


Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve bayrağı devraldıklarını belirten Sarı, şöyle konuştu: 


"Sayın Bakanımın bize emanet ettiği projelerin devam etmesi ve daha güzel projelere imza atma noktasında bu bayrağı taşıyacağız. Biz de görev süremiz dolduğu zaman bu emaneti bizden sonra gelecek olan arkadaşlara devredeceğiz. Bu kutsal bir emanettir. Görevimizin ve sorumluluğumuzun...