25 / 04 / 2024

6495 kanun numaralı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

6495 kanun numaralı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

2 Ağustos 2013 Cuma günü, 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hangi hükümleri içeriyor? Yanıtı haberimizde...

Büyükşehir belediyesi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Mayıs ayının başında TBMM başkanlığına sunuldu. Teklif, 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona geçti.

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

2/B araziler için kanun teklifi verildi!

İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, büyük bir kitlenin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümlenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Bu kanun teklifinin gündeme alınması için mecliste konuşma yaptı..

Torba Kanun yürürlüğe girdi mi?

İmar Kanunu ile Kentsel Dönüşüm Kanunu dahil bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun olan Torba Kanun yürürlüğe girdi mi? Emlak piyasasında hangi değişiklikler yapıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Torba Kanun tasarısını onayladı!

Recep Tayyip Erdoğan, "Torba Kanun" olarak bilinen 6704 sayılı "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı

Torba kanun tasarısı yasalaştı!

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Torba kanun tasarısının 1.bölümü TBMM tarafından kabul edildi!

Trafik sigortası, Sur'un yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. kısmı, TBMM tarafından onaylandı

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü kanun ve mevzuata uygun!

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Bekaroğlu:"Yapılan ihale içerisinde uygulama projesinin yapımını biz yükleniciye verdik. İhaleyi alan yüklenici, bu uygulama projesini yapıp bize verecek. Hepsi kanun ve mevzuata uygundur" dedi.

Torba kanun tasarısı kabul edildi mi?

Gayrimenkul sektörü ile ilgili birçok düzenlemeyi barındıran Torba Kanun Tasarısı, 23 Mart 2016 tarihinde meclise sunuldu. Peki, Torba kanun tasarısı kabul edildi mi? İşte yanıtı..

TBMM'ye şehit ailelerinin ev sahibi yapılması için kanun teklifi sunuldu!

Milliyetçi Hareket Partisi, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılarak şehit ailelerinin Toplu Konut İdaresi tarafında ev sahibi yapılmaları için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Hulusi Belgü: AVM ve ticari kiralama ile ilgili kanun hazırlanmalı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, alışveriş merkezleri ve ticari kiralama ile ilgili kanun hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kanal İstanbul kanun tasarısı Başbakanlık'ta!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Kanal İstanbul ile ilgili düzenlemeyi önümüzdeki günlerde yapacağız. Ulaştırma Bakanlığımız kanun tasarısını Başbakanlık'a sevk etti" şeklinde konuştu.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

6495 kanun numaralı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Haberi

6495 kanun numaralı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

KANUN


BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN


Kanun No. 6495                                                                         

Kabul Tarihi: 12/7/2013


MADDE 1 – 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (b) bendine “İl Eğitim Denetmenleri ve İl Eğitim Denetmen Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları,” ibaresi eklenmiştir.


MADDE 2 – 17/4/1957 tarihli ve 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 2- Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31/12/2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu...