29 / 03 / 2024

AB perakende güven endeksi

AB perakende güven endeksi

Türkiye, bir önceki aya göre AB-28’de perakende güveni en çok artan ülke, geçen yılın aynı dönemine göre ise en çok artan 3. ülke oldu.

TÜİK açıkladı! İnşaat ve perakendede güven azaldı, hizmette yükseliş sürdü!

Güven endeksi, mart ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1,5 yükselirken, perakende ticaret sektöründe de yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 3,6 oranında düştü.

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İnşaat ve hizmet sektörlerinde güven endeksi Eylül'de arttı! 

Güven endeksi ekimde geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 düşüş gösterirken, hizmet sektöründe yüzde 0,5, inşaat sektöründe yüzde 0,9 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...

AB perakende güven endeksi Haberi

AB perakende güven endeksi

Perakende Güven Endeksi (TEPE), şubat ayında yükselmeye devam etti. Tedarikçilerden sipariş ve istihdam beklentilerinde de bir önceki aya ve geçen yılın aynı dönemine göre artış yaşandı. Geçen yıla göre işlerin durumunda hem Şubat 2014’e hem de Ocak 2015’e göre artış yaşandı. AB-28’de de perakende güveni şubat ayında düştü. Türkiye, Aralık 2013’ten bu yana ilk kez AB-28 perakende güveninden daha yüksek değer aldı.


2015 yılına yükselerek giren TEPE, şubat ayında -0,6 puan değerini aldı. TEPE, bir önceki aya göre 7,5 puan, geçen yılın aynı dönemine göre 8,3 puan yükseldi. TEPE’nin bir önceki aya ve geçen yılın aynı dönemine göre yükselmesinde mevcut stok düzeyindeki azalış etkili oldu. TEPE’nin artışında geçtiğimiz 3 aya göre işlerdeki toparlanma algısındaki artış da etkili oldu.


2015 yılına yükselerek...