20 / 04 / 2024

abd çimento

abd çimento

Türk çimentocular özellikle katma değerli ‘beyaz çimento ile ABD’nin çimento ihtiyacının yüzde 7,5’ini karşılar hale geldi.

Türk çimento sektörü en çok ihracatı ABD'ye yaptı!

Türk çimento sektörünün bu yılın ocak-eylül döneminde gerçekleştirdiği 923 milyon dolarlık çimento ihracatının yüzde 18'i ABD'ye yapıldı.

Çimento üretim kapasitesi yüzde 60'lara düştü!

İnşaat yatırımlarının azalmasıyla çimento üretim kapasitesi oranları yüzde 60'lara kadar azaldı. Sintek Grubu Kurucu Ortağı Onur Atakay, 'Katar, ABD ve Kanada menşeiyli yatırım fonlarının düşüşte olan firmaları almak için harekete geçti' dedi.

ABD’nin çimento ihtiyacının yüzde 7,5’ini Türkler karşılıyor!

Türk çimentocular özellikle katma değerli ‘beyaz çimento ile ABD’nin çimento ihtiyacının yüzde 7,5’ini karşılar hale geldi.

Türk çimento şirketleri ABD'de pazarında!

Türk çimento şirketleri ABD pazarında yatırım için harekete geçiyor. ABD altyapı yatırımlarına gelecek 10 yılda 1 trilyon dolarlık kaynak ayıracak.

Nuh Çimento 50. yılını kutluyor!

Nuh Çimento'nun da bu yıl 50'nci yılını kutladığını söyleyen Rahmi Çuhacı, ABD'ye yıllık 500 bin ton çimento sattıklarını belirtti.

İki büyük çimento firması Holcim ve Lafarge birleşiyor!

Çimento sektörünün iki dev şirketi İsviçreli Holcim ve Fransız Lafarge birleşmesinin önündeki engeller kalkıyor. İsviçre merkezli Holcim, Paris merkezli Lafarge ile birleşme konusunda ABD’nin anti- tekel otoritesinden onay aldı.

Afyon Çimento Genel Kurulu'nda hangi kararlar alındı

Afyon Çimento 2010 yılına ait olağan Genel Kurul toplantı sonucu açıklandı. 1 Nisan 2011 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul'da, Divan Başkanlığına Abdülkadir Bayburtlu'nun, Oy Toplayıcılığına Ceylan Bige Cengiz'in seçilmelerine oybirliği ile karar verildi

Sanko Holding 120 milyon dolarlık çimento yatırımı yapacak!

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 2011'de 300 milyon dolarlık enerji, 120 milyon dolarlık polyester film ve 120 milyon dolarlık çimento yatırımı yapacaklarını açıkladı

180 bin ABD'li mortgage mağduru bankalara koştu

ABD'deki binlerce mortgage mağduru önceki gün California'nın Daly kentinde düzenlenen bir etkinlikte buluştu

Yılın en büyük çimento siparişi HC Trading'e verildi

1 milyon tonluk çimento tedarik ihalesinin 600 bin tonluk bölümünü HC Trading kazandı

 

ABD'de icralık konut oranı arttı!

ABD'de, icralık konut oranı, temmuz-eylül döneminde, bir önceki döneme göre yüzde 5 artış gösterdi

Türk müteahhitler krizde ABD'yi geçerek 2. oldu!

Son 6 yılda aldıkları iş miktarı 15 kat artan Türk müteahhitler bu yıl ABD'yi geride bırakarak ülke sıralamasında ikinci oldu

ABD'de icralık konut oranı yüzde 5 arttı!

ABD'de, icralık konut oranı, Temmuz-Eylül döneminde, bir önceki döneme göre yüzde 5 artış gösterdi

abd çimento Haberi

abd çimento


2011’de bin tona kadar düşen ABD’ye çimento ve klinker ihracatı, geçen yıl 1,7 milyon tonu aşarak rekor kırdı. 2017’nin ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla yükseliş trendini sürdüren ABD pazarı, böylelikle Suriye’yi geçerek liderliğe oturdu. Türk çimentocular özellikle katma değerli ‘beyaz çimento ile ABD’nin çimento ihtiyacının yüzde 7,5’ini karşılar hale geldi.


Türkiye çimento sektörü, 54 çimento fabrikası ve 18 öğütme fabrikasıyla üretim yapıyor. 100 milyon tonluk üretim kapasitesiyle toplam büyüklüğü 3 milyar dolara ulaşan sektörün yıllık ihracatı ise 500 milyon dolar civarında. İhracatta Suriye, ABD ve İsrail öne çıkıyor. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) verilerine göre, geçen yıl 1,1 milyon tonluk ihracat yapılan Suriye’nin hemen arkasından 1 milyon tonluk ihracatla ABD geliyor. Klinker de eklendiğinde...