23 / 04 / 2024

abd de istifa

abd de istifa

Mortgage krizinin faturası ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'den görevlerinden olan ünlü CEO'lara kadar pek çok isme kesildi. Son olarak ise pazartesi günü ABD'de emlak sektöründen sorumlu Emlak ve Şehir Kalkınma Bakanı Alphonso Jackson görevi

ABD'de 2. el konut satışları Ağustos'ta yüzde 4,8 düştü!

ABD'de 2. el konut satışları beklenenden fazla geriledi. ABD'de 2.el konut satışları ağustosta bir önceki aya göre 4,8 düşerek, 5 milyon 310 bin adet oldu.

Arçelik ABD'de ankastre ürünler yapıyor!

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Arçelik olarak ABD'de en prestijli binaların mutfaklarına ankastre ürünler yapmaya başladık. Arçelik'ten sonra pazara yıl sonunda Beko markasıyla da gireceğiz" diye konuştu.

ABD'de konut başlangıçları 8 yılın en yüksek zirvesinde!

ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında yüzde 0,2 artışla son 8 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Verilerine göre, temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları, önceki aya oranla yüzde 0,2 artarak 1 milyon 206 bine çıktı.

ABD'de konut başlangıcı Temmuz'da yüzde 0,2 arttı!

ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında yüzde 0,2 artışla son 8 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. ABD Ticaret Bakanlığı Temmuz ayı konut verilerini açıkladı.

ABD'de konut başlangıçları 8 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de konut başlangıçları temmuzda Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Verilere göre, temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları, önceki aya oranla yüzde 0,2 artarak 1 milyon 206 bine çıktı.

ABD`de konut başlangıçları 8 yılın zirvesinde!

ABD`de konut başlangıçları haziranda Kasım 2007`den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. ABD'de konut başlangıçları haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de konut fiyat başlangıçları yüzde 9,8 arttı!

ABD'de konut başlangıçları zirve yaptı. Haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de Konut Piyasası Endeksi 10 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, NAHB Konut Piyasası Endeksi 60 değerini alarak, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Arçelik, ABD'de konut projelerine girdi!

ARÇELİK, ürünleriyle New York, Hollyvvood ve Toronto'daki yaşam alanları için hazırlanan ankastre ürün gamı, ünlü mimar Karim Rashid'in ABD'de tasarladığı iki konut projesinde yer alacak.

ABD’de askıda konut satışları beklentinin altında kaldı!

ABD’de mayıs ayı askıda konut satışları yüzde 0,9 artışla beklentinin altında gerçekleşti. National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verileri açıklandı.

ABD'de konut piyasası istikrarını koruyor!

ABD'de konut başlangıçlarındaki son iki aydaki rakam; 7 yılın zirvesine çıktı. Başlangıçlar Nisan'daki 1,17 milyonun ardından Mayıs'ta 1 milyon 36 bin oldu.

Seramik ihracatı ABD'de yükselişte!

Türkiye, global krizde pazar kaybettiği ABD'de tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle tırmanışa geçti. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Kayan, "ABD, 5 basamak yükselerek 3'üncü oldu." dedi.

ABD'de 1'inci el konut satışları yüzde 6,8 arttı!

ABD'de 1. el konut satışları, nisan ayında yüzde 6,8 artışla beklentinin üzerinde gerçekleşti. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları nisanda, önceki aya kıyasla yüzde 6,8 artarak 571 bine ulaştı.

abd de istifa Haberi

abd de istifa

Jackson yaşanan mortgage krizi sonrasında en fazla baskı altında kalan isimlerden biriydi. Bakan'ın ani istifasının son dönemde mortgage krizi ile baş edebilmek için, biraz da yaklaşan seçimlerin etkisiyle, plan üstüne plan açıklayan Bush hükümetini ekonomi konusunda köşeye sıkıştırabileceği düşünülüyor.
Bush istifaya üzüldü
ABD Başkanı George Bush ile uzun zamandır arkadaş, hatta komşu olan Jackson son iki yıldır da bakanlığıyla iligli bazı ihalelerde kayırma yaptığı yönünde eleştirilere maruz kalıyordu. İhaleleri kendi arkadaşlarına vermekle itham edilen Jackson emlak krizinin baskısı bir yana istihbarat kuruluşu FBI ile Adalet Bakanlığı tarafından da ihalelerde taraf tuttuğu iddiaları ile soruşturma altına alınmış durumda. Geçen ay içinde bir çok kanun yapıcı Jackson'ın hakkındaki suçlamalarla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçması karşısında istifasını talep etmişti. 62 yaşındaki Jackson'ın istifası...