28 / 03 / 2024

ABD ekonomisi inşaat sektörü

ABD ekonomisi inşaat sektörü

Yatırımcı göçmenler ABD'de başta inşaat olmak üzere bir çok farklı alanda projelere mali kaynak sağlıyorlar.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

ABD'de inşaat izni sayısı yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de verilen inşaat izni sayısı ise Kasım ayında aylık bazda yüzde 2,5 azalışla 1 milyon 460 bine geriledi

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi

ABD'de gerçekleşen inşaat harcamaları, ekim ayında, yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiği kaydedildi. ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında yüzde 1,3 arttı!

Miyonlarca kişi tarafından merak beklenen ABD'de inşaat harcamaları, Ocak 2022'de aylık bazda yüzde 1,3 artış gösterdi.

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Maryland eyaletine bağlı olan Upper Marlboro’da, federal inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak ve kaliteyi yükseltecek Proje İş Sözleşmeleri isimli kararnameye imza attı. 

ABD'de inşaat harcamalarındaki düşüş şaşırttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat için harcanan bütçe, 2021 yılının Aralık ayında yüzde 0,2 oranında artış göstererek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

ABD ekonomisi inşaat sektörü Haberi

ABD ekonomisi inşaat sektörü

ABD'den yeşil kart almak isteyen paralı göçmenler, Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu'nun (USCIS) uyguladığı yabancı yatırımcı programıyla inşaat sektörü başta olmak üzere bir çok alanda mali kaynak sağlayarak ülkenin kalkınmasında önemli rol oynuyorlar.


ABD, Ulusal Göçmen Yatırımcı (EB-5) programı çerçevesinde 1 milyon dolarlık bir yatırım yapan veya en az 10 kişiye iş imkanı sağlayan 500 bin dolarlık bir yatırım yapan kişi ve ailelerine ülkede oturma izni veriyor.  


Kongre tarafından 1990'da iş gücü imkanlarının artırılması ve ülke ekonomisine kaynak sağlanması amacıyla başlatılan program, ABD'de yaşanan finansal krizin ardından daha da popüler hale gelmişti. Son yıllarda başta inşaat olmak üzere finanstan bilim-teknolojiye, eğitimden sağlığa bir çok alanda göçmenlerin yatırımları dikkat çekiyor.


USCIS tarafından EB-5 programı kapsamında yaptırılan ankete göre ABD'de özel şirket kuranların...