23 / 04 / 2024

abd ikinci el konut satışları

abd ikinci el konut satışları

Haziran ayında ikinci el konut satışları yüzde 2,6 artarak yükselme eğilimini sürdürdü, son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Mayıs ayı verisi ise 4,89 milyon adetten 4,91 milyon adede revize edildi.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

ABD'de mortgage başvurularında artış devam ediyor...

ABD'de 10 Kasım 2023 itibari ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini koruduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD ikinci el konut satışları, son 5 ayın en düşüğüne geriledi!

Haziran ayında ülkedeki ikinci el konut piyasasında medyan fiyatlar, 410 bin 200 dolarla tüm zamanların ikinci en yüksek düzeyine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

ABD’nin tarihinde dönüm noktalarından olan 2008 krizini tahmin edenlerden, tanınmış yatırımcı Michael Burry, enflasyon döngüsünün devam edeceğini savunarak, 2023 yılının ikinci yarısı için uyarıda bulundu.

ABD`de ikinci el konut satışları 10'uncu ayda da düştü!

ABD mevcut konut satışları, Kasım ayındaki yüksek ipotek (ipotek) oranları nedeniyle aylık bazda yüzde 7,7 düşerek art arda 10'uncu ayda düştü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında düşüş devam ediyor!

ABD'de ikinci el konut satışları sekizinci ayda da düşüşünü sürdürdü.

abd ikinci el konut satışları Haberi

abd ikinci el konut satışları


ABD Ekonomi Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, haziran ayında ikinci el konut satışları yüzde 2,6 artarak yükselme eğilimini sürdürdü, son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Mayıs ayı verisi ise 4,89 milyon adetten 4,91 milyon adede revize edildi. Nisan ayında da bir önceki aya kıyasla yüzde 1,5'luk artış kaydedilmişti. 


Yılın ilk üç ayında düşüş eğiliminde olan konut satışlarının ikinci çeyrekte istikrarlı bir şekilde yükselmesi, ekonominin güçlendiğine işaret ediyor.  


İkinci el konut satışlarındaki artışa ilaveten yine bugün açıklanan haziran ayı tüketici fiyat endeksindeki yüzde 0,3'lük artış da piyasalar tarafından olumlu karşılandı. New York borsasında endeksler güne dünkü düşüşlerin ardından yükselişle...