18 / 04 / 2024

abd MBA mortgage endeksi

abd MBA mortgage endeksi

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırması değerlendirildiğinde, mortgage başvuru faaliyetinden meydana gelen piyasa endeksi yüzde 6,8 artışla 852,8 puan olarak açıklandı.

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 

Amerika'da mortgage başvuruları 16 Şubat ile sona eren bir haftalık dönem ile düşüşünü hızlandırarak devam ettirirken, 30 senelik faiz iki ay sonra yeniden yüzde 7 seviyesinin üzerine çıktığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

ABD'de mortgage başvurularında düşüş!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre ülkede mortgage başvuruları 26 Ocak 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde düşüş gösterirken, 30 yıllık faiz oranında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Amerika'da mortgage başvuruları yükselişini devam ettiriyor

ABD'de mortgage başvuruları 19 Ocak ile sona eren yılın üçüncü haftasında da ilk iki haftada olduğu gibi artış gösterdi; 30 senelik faiz bir miktarı arttığı kaydedildi.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

ABD'de mortgage başvuruları yükselmeye devam ediyor!

ABD'de mortgage başvuruları 12 Ocak ile biten yılın ikinci haftasında da ilk haftada olduğu gibi yükselmeye devam ediyor.

ABD'de mortgage başvuruları yüzde 9.9 arttı, faizler yükseldi!

ABD'de mortgage başvuruları 5 Ocak ile biten 2024 yılının ilk haftasında yüzde 9,9 artış kaydetti ve faizler yükseldi. 

Amerika'da mortgage başvurularında tatil etkisi yaşanıyor!

ABD'de mortgage başvuruları 29 Aralık 2023 tarihi ile sona eren iki haftalık dönem kapsamında, tatillerin de etkisi ile gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Amerika'da mortgage faizi son 7 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 senelik mortgage faiz oranı üst üste 9'uncu haftasında da gerileyip son 7 ayın en düşük seviyesine geldiği kaydedildi. İşte haberin detayları... 

abd MBA mortgage endeksi Haberi

abd MBA mortgage endeksi

ABD Mortgage piyasası endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvuralar içinde satın alma ya da refinansman için gerçekleşen bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit/değişken faizli mortgage kredileri bulunuyor.

Dünya'da yer alan habere göre; tek aile konutlarının satın alınması için gerçekleşen bütün başvuruları kapsayan MBA satınalma endeksi, yüzde 2 artış göstererek 306,6 puan oldu. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge oldu.

Var olan mortgage kredilerinden refinansman için kredi kurumlarının yaptığı bütün başvuruları kapsayan MBA refinansman endeksi ise yüzde 9,1 düşüşle 4.025 puana geldi.. Endeks, tüm refinansman için gerçekleşen mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge oluyor. 

Mortgage faizleri 30 yıllık yüzde 3,14'ten yüzde 3,16'ya, 15 yıllık yüzde...