25 / 04 / 2024

abd petrol üretimi

abd petrol üretimi

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi olan ABD'nin petrol üretimi 11 yılda yüzde 134 artış gösterdi.

OPEC'in üretim kesintisini 1 ay uzatması bekleniyor!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün, küresel petrol piyasasındaki arz fazlasına ve Kovid-19 salgını nedeniyle zayıf devam eden petrol talebine karşı üretim kesintisini 1 ay daha uzatması öngörülüyor.

ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretimi bu yıl 12,3 milyon varil!

Brent türü ham petrolün fiyatının 2020'de ortalama 60 dolar olması bekleniyor.

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları,  Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla yükselişe geçti. Petrol bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 400 bin varil arttı!

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 1 milyon 400 bin varil artış kaydetti.

Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetiminin bu hafta İsrail'i ziyaret etmeyi planlamasıyla düşüşe geçti. Bugün brent petrol ne kadar oldu? 17 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 10 milyon 200 bin varil artış kaydetti. Hal böyle olunca gözler güncel petrol fiyatlarına çevrildi. Bugün brent petrol yükseldi mi, düştü mü? 13 Ekim brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel petrol stoklarında beklenen azalmaya işaret ederek, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini yükseltti.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Suudi Arabistan, Temmuz ayı itibarıyla uygulamış olduğu günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini sene sonuna kadar uzattığını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı...

Küresel petrol arzı Temmuz ayında yaklaşık 1 milyon varil azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 910 bin varil azaldı ve 100 milyon 900 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

Akaryakıt fiyatları için korkutan tahmin! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerinin petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturduğuna değinerek, bu sene ve gelecek seneye ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

Petrol devi iflas etti! Hakimin kararı dikkat çekti

ABD merkezli dev petrol ve enerji şirketi Mesquite Energy şirketi iflasını verdi. Hakim daha önce görülmemiş bir karar verdi. İşte tüm detaylar...

abd petrol üretimi Haberi

abd petrol üretimi

ABD'nin toplam ham petrol ve petrol türleri üretimi 2009'da günlük ortalama 7,27 milyon varil seviyesindeyken 2019'da günlük ortalama 17,04 milyon varile çıkarak yüzde 134 arttı.

Ham petrol, kaya petrolü, kondensat ve doğal gazdan üretilen sıvıları kapsayan petrol ve petrol türleri üretimindeki hızlı artışta, ABD'de 2008 yılında "hidrolik çatlatma" ve "yatay sondaj" gibi tekniklerin yaygın olarak kullanılmasıyla başlayan "kaya petrolü devrimi" adıyla bilinen süreç büyük rol oynadı. Bu 11 yılda ABD'nin petrol ve petrol türleri üretimi hızla artarken, Kasım 2018'de önce Suudi Arabistan'ı daha sonra da Rusya'yı geride bırakan ABD dünyanın en büyük ham petrol üreticisi konumuna yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD, 6 yıldır üst üste dünyanın en fazla petrol ve petrol türleri üretimini gerçekleştiren ülke konumunda da bulunuyor.

Rakiplerinden...