26 / 04 / 2024

abd şubat ayı konut satışları

abd şubat ayı konut satışları

ABD'de yeni konut satışları, Şubat ayında aylık yüzde 18,2 azalışla 775 bine inerek Mayıs 2020 tarihinden bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. 

ABD'de 2'nci el konut satışları düştü!

ABD'de Şubat'ta 4.88 milyon adete yükselen ikinci el konut satışları beklentilerin altında kaldı. ABD'de ikinci el konut satışları beklentiyi karşılayamadı.

ABD'de Şubat ayında 440 bin yeni konut satıldı!

ABD'de yeni (birinci el) ev satışları şubat ayında yıllık düzeyde 445 binlik beklentinin altında kalarak, 440 bin olarak gerçekleşti. Ocak ayı satışları da 468 binden 455 bine revize edildi.

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 19,8 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 19,8 artış gösterdi. İşte detaylar...

ABD'de inşaat harcamaları Şubat ayında beklenenden az düştü!

ABD'de inşaat harcamaları, Şubat ayında aylık yüzde 0,8 azalarak piyasa beklentilerinin altında düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Şubat ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 6,6 azalarak 6,22 milyon oldu

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 10,3 azaldı!

ABD'de konut başlangıçları, Şubat ayında aylık yüzde 10,3 azalarak 1 milyon 421 bine inerken, inşaat izinleri yüzde 10,8 azalışla 1 milyon 682 bin seviyesine geriledi.

Esnafa şubat ayı kira desteği ödemeleri başladı!

Pandemi nedeniyle sıkıntı zamanlardan geçen esnaf için şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başladı. 

Akiş GYO'dan kiracılarına Şubat ayına özel kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezleri'ndeki kiracılarına Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

2021 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Şubat ayı kira artış oranları da belli oldu.

Konut kredisi faizleri Şubat ayına nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisi faizi uygulayan bankaları araştırmaya devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranları Şubat ayına nasıl başladı? İşte güncel durum...

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

ABD'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 4,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü.

İnşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin ciro endekslerine bakıldığında, inşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 artış gösterdi.

abd şubat ayı konut satışları Haberi

abd şubat ayı konut satışları

ABD Ticaret Bakanlığı, Şubat 2021'e ilişkin yeni konut satış istatistiklerini duyurdu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkede yeni konut satışları, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 18,2 oranında azaldı. ABD'de bu dönemde toplam 775 bin yeni konut satıldı.

Beklenenden fazla azalış gösteren ve Mayıs 2020 tarihinden bu yanan kaydedilen en düşük seviyeye gerileyen yeni konut satışlarının, söz konusu dönemde yüzde 6,5 oranında azalarak 875 bin olması bekleniyordu.

Yeni konut satışları, Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre ise yüzde 8,2 arttı. Ocak 2021'e ilişkin yeni konut satış rakamları da 923 binden 948 bine revize edildi. 

ABD'de Şubat'ta satışa çıkan yeni konutların medyan satış fiyatı ise geçen yıla göre yüzde 5,3 artışla 349 bin 400 dolara çıktı.

ABD'de ikinci el konut...