26 / 04 / 2024

abd ukrayna dolar yardımı

abd ukrayna dolar yardımı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dünya üzerindeki ekonomik dengelerin yeni baştan tesis edilmesi için çalışmalar sürerken ABD'den dev dolar adımı geldi. Karar, Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Şimdiye kadar atılan en büyük adım olarak tarihe geçti.

ABD enflasyonu doları güçlendirdi! Dolar/TL 30,86 TL'den işlem görüyor

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrasında dolar güçlendi. Bugün dolar/TL kuru 30,86 liradan işlem görüyor. 

Ekonomist Mert Başaran'dan ABD devinin dolar/TL tahminine yanıt geldi: Halkı kandıramazsınız!

Wells Fargo, dolar / TL kurunun 2024 yılının ikinci çeyreğinde gerileyeceğini belirtti. Söz konusu tahmine Ekonomist Mert Başaran'dan yanıt geldi. İşte Mert Başaran'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

ABD'li ekonomistten çok konuşulacak sözler: ‘Tek kurtuluş yolu ABD dolarına geçmek’

Amerikalı ekonomist Steve Hanke, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’in derinleşen borç tuzağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanke, Arjantin’in tek çıkış yolunun ABD dolarını para birimi olarak benimsemek olduğunu ifade etti.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

ABD'li bankadan gündeme bomba gibi düşen senaryo! Seçimi kim kazanırsa dolar 14 TL olacak?

ABD merkezli banka Wells Fargo, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin planlarını güncelledi. Banka, Erdoğan'ın kazanması durumuna  2024 ortalarında doların 24,50 seyirlerinde, Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde ise doların 14 TL'de olacağını ifade etti.

ABD bankası Wells Fargo'dan seçim sonrası dolar senaryoları geldi! Dolar tam bu kadar olacak!

ABD merkezli banka Wells Fargo, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili senaryosunda güncelleme yaptı. Banka, sene sonu dolar/TL kurunun nasıl fiyatlanacağına ilişkin öngörülerine de yer verdi. 

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel ekonomik görünüme yönelik yükselen endişeleri gerekçe göstererek 2023 yılına ilişkin Brent tipi petrol fiyatı tahminini yaklaşık 7 dolar aşağı çekti.

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altının onsu 2.000 doların üzerinde işlem görüyor. ABD enflasyon verileri yarın açıklanacak ve veriler sonrası altın fiyatlarının yönünün nasıl olacağı merak konusu. Peki ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

ABD Merkezli dev banka açıkladı! Dolar 60 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Hemen bu rakama bakın!

ABD merkezli banka Citi Türkiye'de 14 Mayıs seçimlerinden yani yaklaşık 60 gün sonrası için dolar ile ilgili tahminde bulundu. Hemen bu rakama bakın!

abd ukrayna dolar yardımı Haberi

abd ukrayna dolar yardımı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş tüm acımasızlığıyla devam ederken ABD'den Ukrayna için dev bir adım geldi. 

ABD Kongresi, Ukrayna’ya bugüne kadarki en büyük ekonomik yardım paketini onayladı. Askeri, ekonomik ve insani yardım içeren 40 milyar dolarlık yardım paketi, 10 Mayıs’ta Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Senato’da yapılan oylama ile 86’ya karşı 11 oyla onay aldı. Yardım paketi, şimdi ABD Başkanı Joe Biden’ın imzalaması için Beyaz Saray’a gönderilecek.

İŞTE DEV PAKETİN DETAYLARI

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi, küresel tedarik zinciri üzerindeki baskıların Çin'deki karantina önlemleri, Ukrayna'daki savaş ve ABD ile Asya arasındaki hava taşımacılığı maliyetlerinin artması nedeniyle nisanda kötüleştiğini bildirmişti.

ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği 40 milyar dolarlık yardım paketinin içeriğini güvenlik yardımı için 6 milyar dolar, Ukrayna'ya gönderilen ABD ekipmanlarına ait stokları...