28 / 03 / 2024

Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerlidir

Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerlidir

TOKİ satışları, kura yöntemi ile ve açık satış yöntemi ile gerçekleşiyor. Peki TOKİ'de kura yöntemiyle satış nasıl gerçekleşiyor? TOKİ açık satış yöntemi nedir? Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerlidir?

Bakanlıktan büyük fırsat! İki ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeyle 590 arsa satıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun ve Malatya'da yer alan toplam 590 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için yüzde 25 peşinat ödendiğinde kalan tutar 24 ay vadeyle ödenebiliyor. 

TOKİ'den 'Osmaniye'deki konutların açık artırma ile satıldığı' iddiaları için açıklama geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 05 Şubat 2024 tarihinde bazı yayın organlarında yayınlanan “TOKİ, Osmaniye'de konutları açık artırma ile sattı!" başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Depremzedeler ev beklerken konutlar açık artırma ile satılmış!

6 Şubat'ın yıl dönümünde aradan bir yıl geçmesine rağmen başta barınma olmak üzere bölgede temel sorunlar hala daha sürüyor. Depremzedelerin çadır ve konteynerlarda kaldığı Osmaniye'de TOKİ'nin yaptırdığı evleri açık artırmada sattığı ve bazı kişilerin 3-4 ev aldığı kaydedildi.

TOKİ açık artırma ile 32 ilde 169 konut ve 192 iş yeri satıyor! Tarih verildi, büyük fırsat 13-14 Aralık'ta başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 kentte 169 konut ile 28 ilde 192 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor.

Yatırımcılar dikkat! O ilde 3 otel, 12 işyeri ve 55 konut açık artırma ile satışa çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır'da 3 otel, 12 işyeri ve 55 konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu.

TOKİ'den yeni kampanya: 43 ilde 116 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkıyor! İhale tarihi ve ödeme planına hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık artırma tarihi açıklandı. Açık artırma yöntemiyle 43 ilde 216 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkacak. 

TOKİ 42 ilde 182 konut açık artırma online katılma ekranı! TOKİ illeri peş peşe sıraladı: İstanbul, Ankara, İzmir...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

Kiralık ev sorunu git gide büyüyor, bazı emlakçılar, konutları açık artırma usulüne göre kiralarken, kiracılardan SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu gösteren findeks raporu bile talep ediliyor...

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Emlak kiralama bedellerinin son bir yıl içindeki inanılmaz artışı ve piyasadaki hareketlilik sonrası daha fazla gelir elde etmek isteyenler kirada açık artırma yapmaya başladı. Emlak ofisler ve ev sahiplerinin bu yeni adımı, kiralık ev arayan vatandaşın durumunu iyice güçleştiriyor.

İş yeri başvurularında flaş gelişme! Açık artırma yapılacak

TOKİ, 28 ilde 325 iş yerini açık artırma ile satışa sunulacak. İş yeri sahibi olmak, ya da yatırım yapmak isteyenler, tutarın yüzde 30'unu peşin kalan taksitleri ise 120 vade ile ödeyebiliyor. Başvurular TOKİ hizmet merkezleri ve internet üzerinden alınabiliyor.

40 ilde 499 arsa açık artırmada gidiyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 40 ilde toplamda 499 araziyi satışa çıkarma kararı aldı. Satış işlemi ise açık artırma yöntemi ile yapılacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin sayfasında detaylara yer verildi.

Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerlidir Haberi

Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerlidir

TOKİ açık satış yöntemi nedir?

TOKİ satışları, kura yöntemi ile ve açık satış yöntemi ile gerçekleşiyor. Peki TOKİ'de kura yöntemiyle satış nasıl gerçekleşiyor? TOKİ açık satış yöntemi nedir? Açık artırma yöntemiyle satış hangi projelerde geçerli ve nasıl 

gerçekleşiyor, gibi soruların yanıtı TOKİ Konut Edindirme Rehberi kapsamında açıklanıyor:


1) Kura yöntemiyle satış nasıl gerçekleşiyor? 

Konut seferberliği kapsamında, mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olamayan yoksul, alt, dar ve orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi taksitlerle konut sahibi olmaları amacıyla ürettiğimiz konutlara talep yüksek olduğundan satışların hakkaniyet çerçevesinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla kura yöntemine başvurulmaktadır. 


Kura çekiminin yapılacağı yer ve tarih TOKİ tarafından ilan edilmekte, NOTER huzurunda yapılan “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” ile asil ve yedek listeler belirlenmektedir.


Konut adedinden daha az başvuru...