25 / 04 / 2024

ada bazında kentsel dönüşüm

ada bazında kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümün ada bazında uygulanması halinde ise yüzde 100 anlaşma sağlanması gerekiyordu. Ancak bu durum yeni Torba Yasanın yürürlüğe girmesi ile değişti. Peki, ada bazında kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Kentsel dönüşümü parsel bazında yapmak büyük yanlış!

Denizli'nin Sesi Horoz Gazetesi'nin köşe yazarı İsmet Arslan bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ve konut sektörünü anlattı. Arslan, kentsel dönüşümün ada bazında yapılması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda tespit edilen riskli yapılar yıkılarak yerine yönetmeliklere uygun sağlam yapılar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti! Asgari ücret kaç 11 bin 825 TL mi olacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam için geri sayım başladı. Açıklanan rakamlara göre; asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti. Peki asgari ücret Temmuz'da kaç TL olacak? 

Gümüş yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Uzmanlar tarafından gümüşün yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlaması bekleniyor. Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Gümüşün yükseleceği tarih verildi...

İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'...

Geçen sene yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olan gümüşün 2023 yılında da yükselişlerine devam etmesi bekleniyor. İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'... 29 Ocak 2023 gümüş ne kadar? 

Borsada kazanç dolar bazında da katlandı

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değeri dolar bazında şubat ayından bu yana yüzde 93 oranında arttı. Bu yükselişte en etkili hisseler hizmet ve enerji sektörleri hisseleri oldu.

Fındık fiyatlarına büyük zam! Türk lirası bazında rekor seviyeye çıktı

Yüksek enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarındaki zam furyasına fındık da eklendi. Sezon başında kilogramı 24 lira olan fındık Türk lirası bazında rekor seviyeleri gördü.

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Moskova'da yeni konut fiyatları ruble bazında tarih zirvesini gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni konut fiyatları bu yıl, ruble bazında tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

ada bazında kentsel dönüşüm Haberi

ada bazında kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümün ada bazında uygulanması halinde ise  yüzde 100 anlaşma sağlanması gerekiyordu. Ancak bu durum yeni Torba Yasanın yürürlüğe girmesi ile değişti. Peki, ada bazında kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Riskli alanlarda yer alan yapılar ile riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm ile taşınmazı yıkılan kimselere bazı finansal destekler sunuluyor.


Riskli yapı tespiti için, apartman sakinlerinden bir kimsenin lisanslı firmaya başvuruda bulunması yeterli oluyor. Taşınmazın riskli olarak tespit edilmesi durumunda belli bir süre içerisinde yıkılması gerekiyor. 


Yeni yapılacak bina için ise 3'te 2'lik çoğunluğun verdiği karar geçerli oluyor. Kentsel dönüşümün ada bazında uygulanması halinde ise  yüzde 100 anlaşma sağlanması gerekiyordu.


Ancak bu durum 26 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasa ile değişti. Yapılan düzenlemelere göre;


Riskli alanlar...