20 / 04 / 2024

Adana Yaban Hayatı Geliştirme Sahası

Adana Yaban Hayatı Geliştirme Sahası

Adana'da Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın önündeki tek engelin kalkmaması ve Büyükşehir Belediyesi'nin hantal davranması yüzünden inşaat sektörünün olumsuz etkilendiği bildirildi.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana Seyhan'da inşaat kazası: 1 ölü!

Adana’nın Seyhan ilçesinde, inşaatta çalışan 65 yaşındaki Mehmet Kapukaya (65), inşaatı devam eden apartmanın sekizinci katından zemine düştü. Kapukaya hayatını kaybetti.

Adana'da yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Adana Merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde boyacılık yapan inşaat işçisi çalıştığı asansörden düşerek hayatını kaybetti.

Adil Karaismailoğlu'ndan yeni tünel müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çayırhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli inşaatının, kuşların ve yaban hayatının etkilenmemesi için büyük bir özveriyle hazırlandığına değindi.

Bekaroğlu İnşaat, Adana'da yeni projeler için düğmeye bastı!

Bekaroğlu İnşaat’ın sahibi Kemal Bekaroğlu, Adana’da 237 bin konut, 95 işyeri yaparak kente imzasını attı. Bekaroğlu son yıllarda insanların güvenlik ve sosyal donatılara fazlasıyla önem verdiğini söyleyerek yeni projeleriyle hayatı kolaylaştıracağını söyledi.

Adana Kozan'da Hayat Boyu Eğitim Merkezi'nde sona gelindi!

Adana'nın Kozan ilçe Belediyesi'nin Avrupa Birliği fonlarından aldığı destekle kurduğu Hayat Boyu Eğitim Merkezi'nin çalışmalarında sona gelindi.

Adana Kozan'da Hayat Boyu Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı!

Kozan Belediyesi geçtiğimiz hafta imza töreni yapılan 200 bin Euro'luk Avrupa Birliği (AB) projesine hızlı başladı. Belediye proje çalışmaları kapsamında yeni kuracağı "Hayat Boyu Eğitim Merkezi"nin temelini attı.

Yaban Hayatı Köprüsü Eylül'de hazır!

İstanbul’a inşa edilen üçüncü köprünün tamamlanmasıyla Kuzey Marmara otoyolunun yaban hayatını ikiye bölmesini engelleyecek “Yaban hayatı köprüsü” eylül ayında hazır.

Manavgat Sinanhoca HES projesi yaşamı etkileyecek mi?

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Halil Avcı İnşaat, Adana Dreamtowers projesiyle yükselecek!

Prestijli projeleriyle bulunduğu bölgelere değer katan Halil Avcı İnşaat, Adana'nın en iyi lokasyonunda yer alan yeni projesi "Dreamtowers" ile hayatın merkezinde olmak isteyenlere yepyeni bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Osmaniye Düziçi'nde inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde çalıştığı inşaatın 6. katından düşen işçi hayatını kaybetti. Nazım Karlı'nın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Antalya Gündoğmuş'daki mermer ocağına ÇED gerekli değildir raporu verildi!

ANTALYA’nın Gündoğmuş İlçesi’nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, ‘yaban hayatı mutlak koruma alanı’ olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildiği ortaya çıktı.

Adana'daki Yaban Hayatı Geliştirme Sahası inşaat sektörünü etkiliyor!

Adana'da inşaat sektörünün önün tıkayan 115 bin hektarlık Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın kapsamının değiştirilmesi konusunda, Büyükşehir Belediyesi yüzünden inşaat sektörünün olumsuz etkilendiği bildirildi.

Adana Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Haberi

Adana Yaban Hayatı Geliştirme Sahası

Adana'da inşaat sektörünün önün tıkayan 115 bin hektarlık Seyhan Baraj Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın kapsamının değiştirilmesi konusunda üzerine düşeni yapmayan Büyükşehir Belediyesi'nin hantal davranması yüzünden inşaat sektörünün olumsuz etkilendiği bildirildi. Bu konuda devlet kurumlarının gerekli çalışmayı yaptığını belirten AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Büyükşehir Belediyesinin, yaklaşık 1 yıldır harita planlarını hazırlayıp, onay için bekleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndermediğini, bu yüzden de durdurulan yapılaşmanın harekete geçemediğini ifade etti. 


ESKİ HARİTALARA GÖRE 

Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın Adana'nın kanayan yarası olduğunu söyleyen Fikret Yeni, 2006 yılında kararın alınmasıyla birlikte o bölgedeki inşaatların durdurulduğunu, belediyenin de mevzuat çerçevesinde yapılaşmaya izin vermediğini kaydetti. Başkan Yeni, "Bakanlığa 1983 yılının haritaları gönderilmiş. O haritalara göre karar alınmış. O dönem yapılaşma olmadığı için yaban hayatı koruma...