25 / 04 / 2024

Adanada konut üretimi

Adanada konut üretimi

Bizim Adana Gazetesi köşe yazarı olan Halil İbrahim Uğur bugünkü köşe yazısında Adana'daki kentsel dönüşümü ve kent sorunlarını anlattı. Uğur, imar sorunlarının aşılamadan konut üretilemeceğini vurguladı.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatları düşecek mi? Yabancıya satış durdurulacak mı? Fiyatların yükselmesinde enflasyon mu düşük faiz politikası mı daha etkili?

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Bankalar konut üreten firmalara kredi vermiyor! Konut üretiminde son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü ve konut üretimini kaleme aldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut üretimi ve yabancıya satışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Adanada konut üretimi Haberi

Adanada konut üretimi

Adana'da imar sorunu olduğu ve nedenle de şehirde konut üretmenin çok zor olduğunu artık bilmeyen yoktur. İmar sorunu nedeniyle çarpık kentleşmenin diz boyu olduğu şehirde maalesef yeni yerleşim alanları da açıl(a)mıyor. Seyhan'da 2- 3 kat evler birbirine girmiş beklerken, Çukurova'da apartmanlar almış başını gidiyor. Yüreğir'deyse kimin evinin nerede bitip nerede başladığı belli bile değil. Sarıçam'da ise şimdilik böyle bir sorun yok ama imarsız geliştiği için diğer 3 ilçede gelinen sonuçla karşılaşması uzun sürmez. Peki bu ilçeler nasıl bu hale geldi ve bu saatten sonra neler yapılması gerekiyor? Çözüm merci gazete sütunları değil ama şuan ki risk aslında daha büyük. Şuanda devletin de desteği eski apartman binaları, deprem yönetmeliğine aykırı binalar bir bir yıkılıyor. Bunun yerine, kendilerini müteahhit olarak tanıtan...