24 / 04 / 2024

Adi Ortaklık Sözleşmeleri

Adi Ortaklık Sözleşmeleri

Adi ortaklık sözleşmesi, iki ya da daha fazla kişinin emeklerini ve mallarını ortak bir amaca erişmek üzere birleştirmeyi üstlendikleri sözleşmeye deniyor. İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

ASELSAN 9,5 milyon dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

ASELSAN’dan yeni bir başarı örneği. ASELSAN, 9,5 milyon dolarlık sözleşme yaptı. İşte detaylar!

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin 1'inci etabının 2'inci Kısmı için Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşmesinin imzalarının atıldığını açıkladı,

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?

Kira sözleşmeleri, karşılıklı borç yükleyen ve süreklilik arz eden bir sözleşme türü olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülüklerin kira sözleşmelerinde belirtilmesi gerekiyor...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi tarafından bağlayıcılığı bulunan belgelerdir. Bu sözleşmede belirtilen maddelerden en önemlisi ise kiralamanın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Peki,1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır? İşte

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak'ta!

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün yüzde 10 bedelsiz hissesi dağıtılacak!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Hatipoğlu Apartmanı Göztepe İstanbul projesi için Adi Ortaklık Sözleşmesi imzaladı. Şirketin 500 TL'lik kısmını Kuyumcukent Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi'ne ve yüzde 10 bedelsiz hissesini ise yine bedelsiz hissesi yine bedelsiz olarak şirkete dağıtılacak.

Adi Ortaklık Sözleşmeleri Haberi

Adi Ortaklık Sözleşmeleri

Adi Ortaklık Sözleşmesi!

Adi ortaklık sözleşmesi, iki ya da daha fazla kişinin emeklerini ve mallarını ortak bir amaca erişmek üzere birleştirmeyi üstlendikleri sözleşmedir. Adi ortaklık sözleşmesi ile ilgili yasal hükümler Türk Borçlar Kanunu'nda şu şekilde yer alıyor:


Bir ortaklık, kanunla düzenlenmiş ortaklıkların ayırt edici niteliklerini taşımıyorsa, bu bölüm hükümlerine tabi adi ortaklık sayılır.


B. Ortaklar arasındaki ilişki

I. Katılım payı

MADDE 621- Her ortak, para, alacak veya başka bir mal ya da emek olarak, ortaklığa bir katılım payı koymakla yükümlüdür.


Sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa katılım payları, ortaklığın amacının gerektirdiği önem ve nitelikte ve birbirine eşit olmak zorundadır.

Bir ortağın katılım payı, bir şeyin kullandırılmasından oluşuyorsa kira sözleşmesindeki; bir şeyin mülkiyetinden oluşuyorsa satış sözleşmesindeki hasara, ayıptan ve zapttan sorumluluğa ilişkin hükümler kıyas yoluyla uygulanır.


II. Kazanç ve zarar

1. Kazancın...