28 / 03 / 2024

adıyaman bozhüyük

adıyaman bozhüyük

Turkish Petroleum International Company (TPIC), Adıyaman'da Bozhüyük-5 kuyusunda 26.5 API graviteli petrol keşfi gerçekleştirdi. Önceki ay Batman'da da yeni açılan bir kuyudan petrol çıkmıştı...

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Adıyaman'da inşa edilecek 64 bin 500 konuttan 28 bin 934'ünün ihalesi yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da yaklaşık 64 bin 500 konutun yapılacağını ve bunların 28 bin 934'ünün ihalesinin yapıldığını belirtti.

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımı 2 ayda tamamlanacak!

Adıyaman'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen ağır hasarlı yapıların yıkımına başlandı. 

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve üç yöneticisi tutuklandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...

Adıyaman Besni'de 8.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Besni İcra Dairesi, Adıyaman ili Besni ilçesi Beşyol köyünde bulunan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 365 bin 968,58 TL olarak belirlendi. 

Adıyaman'da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk olarak toplama 66 binanın yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

TOKİ Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi 13 Ağustos'ta!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 13 Ağustos tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Adıyaman Samsat Hükümet Konağı yarın ihaleye çıkıyor!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

adıyaman bozhüyük Haberi

adıyaman bozhüyük


Edinilen bilgiye göre TPIC, Adıyaman'da yer alan AR/TPI/4468 numaralı arama ruhsatında yer alan ve sondajına 14 Ağustos'ta başladığı Bozhüyük-5 kuyusunda 26.5 API graviteli petrol buldu.


Yetkililer, 22 Ekim'den bu yana Bozhüyük-5 kuyusunda günlük 175 varil test üretiminin devam ettiğini bildirdi.


TPIC, aynı ruhsatta 2009 yılından itibaren yürüttüğü arama faaliyetleri kapsamında günlük yaklaşık 650 varil petrol üretiyordu. Bozhüyük-5 kuyusundaki keşif ile günlük ortalama 825 varil seviyesine çıktı.


Şirket yetkilileri, AR/TPI/4468 ruhsat alanının geliştirilmesine Bozhüyük-2 kuyusunun sondajı ile devam edildiğini, ayrıca ülke genelinde 39 ruhsat alanında da yoğun arama faaliyetleri içerisinde bulunulduğu bildirdi.


Bu yılın ocak ayında Bakanlar Kurulu kararı ile sermayesi artırılarak Boru Hatları Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) bağlanan TPIC, Kuzey Irak'ta yabancı petrol devleri ile işbirliği içerisinde petrol arama faaliyetleri ile adından sıkça...