07 / 12 / 2025

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doğal afetler nedeniyle konut sigortasına talep arttı. Evini korumak isteyen vatandaşlar 200 ila 450 TL arasında bedel ödeyerek evini sigorta yaptırabilir.  

Denetimsiz inşaat firmalarının evleri yıkılıyor!

TMMOB İnşaat Mühendisliği Odası Ankara Şubesi Sivas Temsilciliği Yardımcısı Ali Kalender, afetler sonucu binaların yıkılmasının mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğin neden olduğunu söyledi. 

Mine Ayhan: Olası depremde ekonomiyi sigorta sektörü ayakta tutacak!

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Önlenemez afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı?

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunu söyledi.

Yerinde dönüşüm nedir?

Kentsel dönüşümde, afetler sonucu bir daha can kaybı yaşanmaması için, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıları, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülüyor. Peki, yerinde dönüşüm nedir?

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yapılan ayzılı açıklamaya göre Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar 247 milyon liraya ulaştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

1943 yılında Doğan Sigorta Şirketi İstanbul'da 250 yataklı hastane kuracakmış!

1943 yılında Doğan Sigorta Anonim Şirketi adında bir şirket 300 odalı, İstanbul'un en büyük hanı Buton Han'ı satın alarak 250 yataklı bir hastane meydana getirecekmiş.

TOKİ Sakarya Korucuk kura sonucu 14 Ağustos'ta açıklanacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Adapazarı Korucuk Toplu Konut Uygulaması çerçevesinde, toplam 427 adet konut satışa sunulacak. TOKİ Adapazarı Sakarya Korucuk kura sonucu 14 Ağustos'ta açıklanacak.

Aksa Enerji imtiyazlı pay sahipleri genel kurul sonucu yayınlandı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim A.Ş. imtiyazlı pay sahipleri genel kurul sonucu yayınlandı.

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı Haberi

Afetler sonucu sigorta sektörü desteği işe yarar mı

Türkiye için deprem en büyük doğal afet sıralamasında halen ilk sırada yer alıyor. Ülkemizin yakın geçmişte çok kısa aralıklarla üç yıkıcı deprem yaşadığı gerçeği, beklenen İstanbul depremi ve içinden geçtiğimiz hassas ekonomik döneme dikkat çeken Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, sigortanın yokluğunda hiçbir fabrikanın çalışamayacağı hiçbir uçağın uçamayacağını söyledi. Ayhan, önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunun altını çizdi. 


16. yılını dolduran 17 Ağustos 1999 Kocaeli depremi neden olduğu can ve mal kaybı, üretim ekonomisine vurduğu milyarlarca dolarlık darbe, toplumun genelinde yarattığı trajik durumlar ile ülkemizde derin bir iz bıraktı. Türkiye ekonomisine maliyeti 12 milyar ile 17 milyar dolar arasında gerçekleşen depremin sonrasında, sigorta sektörünün ekonomiye yeniden kazandırdığı kaynak yani ödediği hasar tazminatı 632...