27 / 04 / 2024

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan doğal afetler nedeniyle konut sigortasına talep arttı. Evini korumak isteyen vatandaşlar 200 ila 450 TL arasında bedel ödeyerek evini sigorta yaptırabilir.  



Son aylarda artan doğal afetler ile sigortanın önemi daha da arttı. Takvim'de yer alan habere göre; ev sahipleri artık DASK'ın yanı sıra doğal afetler, hırsızlık, komşu kaynaklı hasarlar gibi her türlü riske karşı evlerini korumaya almak için konut sigortalarını tercih ediyor. 

Afetler sonrası konut sigortasına talep patladı!

Son meydana gelen doğal afetler sonrasında sigortaya talep arttı. Konut sigortası evin yer aldığı yere, kapsamına göre değişkenlik gösteriyor. Yüksek teminat talep etmeyenlere sunulan ürünlerde yıllık primler 200 ile 450 lira arasında yoğunlaşıyor. Üstelik 8 taksite varan ödeme kolaylığı sunuluyor. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, "Poliçeler 200 liradan başlayan fiyatlar ile alınabiliyor. Talep edilen ek teminatlara göre primler değişebiliyor. Taksit isteyenlere vade farkı uygulanmıyor" dedi. Grupama Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Emre Bayram da 100 metrekare bir evin ortalama sigorta bedelinin evin konumu, bedeli ve isteğe göre seçilen teminatlar çerçevesinde 400-500 lira seviyesinde olduğunu dile getirdi.

Konut sigortasına talep arttı!


Geri Dön