25 / 04 / 2024

Konut sigortası hangi hasarları kapsar?

Konut sigortası hangi hasarları kapsar?

Son dönemlerde konut sigortasına talep arttı. Peki konut sigortası neleri kapsar? İşte detaylar...



Konut sigortasıyla evinizi ve ailenizi koruma altına alabilirsiniz. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı hedefliyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortası genel şartları nelerdir?

Konut sigortasında genel şartları her sigorta şirketi için aynı fakat özel şartlar, sigorta yapan şirketler arasında değişebilir.

Tüm sigortalar da olduğu gibi konut sigortalarında da poliçe dahilinde olan durumlar ve olmayan durumlar özel ve genel koşullar şeklinde ayrılır. 

Konut sigortası genel şartlar bölümünde sigorta bedelinin kapsamı da belirtilir. Bina sigorta bedeli ve eşya sigorta bedeliyle ilgili düzenlemeler yer alır. 

Eşya sigorta bedelinde; sigorta yaptıran kişiye, onun birlikte oturduğu aile bireylerine, evde birlikte yaşadığı bireylere ve ev çalışanlarına ait ev eşyası ve bireysel eşyalarda sigorta bedeline dahil edilir. Bina dışındaki garaj, bahçıvan evi, depo ve benzeri müştemilatlarda mevcut olan sigortalıya ait ev eşyaları ve bireysel eşyalarda sigortanın kapsamı dahilinde. 

Bina sigorta bedelinde, pencere ve kapı camları, badana, boya, duvar kağıdı, alçı tavan, parke, banyo ve mutfak dolapları, lavabo, klozet gibi dekorasyon parçaları da bulunuyor. 

Yapının brüt yüz ölçümü ve yeniden yapım maliyetine bağlı olarak düzenlenen birim metrekare tutarının çarpılması ile bina sigorta bedeli belirlenir. 

Konut sigortası neleri kapsar?

- Yangın, sel, su baskını, fırtına

- Hırsızlık

- Yer kayması

- Kara taşıtları çarpması

- Deniz taşıtları çarpması

- Dumanın vereceği zararlar

- Terör

- Kar ağırlığı

- Yakıt sızması şeklindedir. 


Geri Dön