25 / 04 / 2024

Konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortasıyla evinizi ve ailenizi koruma altına alabilirsiniz. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı hedefliyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılar?



Konut olarak kullanılan mülkleri ve içindeki eşyaların zarar görme ihtimaline karşı güvence altına almak amacıyla yapılan sigorta konut sigortası olarak biliniyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılar?

Konut sigortası bir konutta yaşanabilecek birçok olumsuzluğu engeller.Konut sigortasıyla, hırsızlık, yangın, deprem, su baskını gibi zararlar teminat altına alınır. Diğer yandan, poliçe kapsamında konuttaki eşyalar da sigortalanabiliyor. Evde bulunan televizyondan buzdolabına, kasa içindeki ziynet eşyalarından su tesisatındaki probleme kadar bir evde bulunan tüm aksaklıklar konut sigortası dahilinde engellenebiliyor. Eşyaların da sigorta kapsamına alınması fiyat farkı şeklinde sigorta poliçesinde görülebilir ama az bir fiyat farkı ile geniş bir güvence elde edilmesi avantaj yaratıyor. 

Konut sigortasında ilk önce dikkat edilmesi gerekilen ayrıntı poliçenin kapsamı. Sigorta poliçesinde, konut sigortasının kapsayıp kapsamadığı hasarlar ayrıntılı olarak bulunur. 

Konut sigortası hangi hasarları karşılar? 

- Hırsızlık

- Yangın, sel, su baskını, fırtına

- Yer kayması

- Kara taşıtları çarpması

- Terör

- Deniz taşıtları çarpması

- Dumanın vereceği zararlar

- Kar ağırlığı

- Yakıt sızması şeklinde belirtilir. 

Konut kredisi borcu olanlar dikkat!


Geri Dön