28 / 03 / 2024

Konut sigortası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Konut sigortası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Konut satışlarının artmasıyla birlikte konut sigortasına olan talep de yükseldi. Konut sigortası yaptıracak vatandaşlar detayları araştırıyor. Peki konut sigortası hangi hasarları karşılıyor? İşte konut sigortası 7 soruda tüm detaylarıyla...



Konut sigortası bir evde yaşanabilecek birçok olumsuzluğu teminat altına alıyor. Peki konut sigortası neden önemli? Konut sigortası hangi zararları karşılıyor? İşte konut sigortası 7 soruda tüm detaylarıyla...

Konut sigortası 7 soruda tüm detaylarıyla!

1. Konut sigortası nedir?

Konut sigortası, evinizi ve dilerseniz evinizde bulunan eşyaları, beklenmeyen durumlara ve risklere karşı teminat altına alan bir sigortadır.  

2. Konut sigortası fiyatları pahalı mı?

Konut sigortasında evde meydana gelebilecek hasarlar teminat altına alınıyor. Konut sigortası pahalı bir sigorta türü değil. Örneğin orta fiyatta bir arabaya yılda sadece  kasko ve zorunlu trafik sigortası olmak üzere yaklaşık 2 bin TL ödeniyor. Konu sigortasının fiyatı ise bunun 10'da biri kadar. 

3. Konut sigortasıyla neler teminat altına alınıyor?

Konut sigortası yaptırıp hırsızlık, yangın, deprem, su baskını gibi sorunların yanında ek teminatların da poliçede olmasıyla beraber konutta yaşanabilecek tüm hasarlar teminat altına alınıyor. 

4. Konut sigortası hangi hasarları karşılar? 

Konut sigortası ile hırsızlık, yangın, sel, su baskını, fırtına, yer kayması, kara taşıtları çarpması, terör, deniz taşıtları çarpması, dumanın vereceği zararlar, kar ağırlığı, yakıt sızması hasarları karşılanır. 

Konut sigortası 7 soruda tüm detaylarıyla!

5. Konut sigortasında poliçeye dahil edilebilecek ek teminatlar neler?

Konut sigortasına grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve kötü niyetli hareketler, cam hizmetleri, su tesisatı arızaları, ikametgah değişikliği, çilingir hizmeti, konutların korunması hizmeti gibi bir çok ek teminat etkenebiliyor.

6. Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

-Konut sigortasında fiyat, binanın yapı tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli, yapının bulunduğu il ve ilçeye göre değişiyor. 

-Evin içindeki eşyalar da sigortaya dahil edilecekse, günümüz şartlarında eşyaların yeniden alım değeri düşünülüp bedel tespiti yapılması gerekli. 

-Evin birtakım özelliklerine bakıldığında, konut sigortası indirimli olarak alınabiliyor. Örneğin evde bir alarm sisteminin bulunması, fiyat indirimi açısından fırsat yaratır. 

7. Konut sigortası depremi de kapsıyor mu?

Zorunlu Deprem Sigortası ile konut sigortası birbirinden farklı. Bu 2 sigorta birbiriyle karıştırılmamalı. Deprem sigortası her konut için yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta ve yalnızca deprem nedeniyle ortaya çıkan hasarları karşılamakta. Konut sigortası ise ek teminatlar kapsamında deprem nedeniyle ortaya çıkan hasarları teminat altına almakta.

Kovid-19'la konut sigortası ön plana çıkacak!


Geri Dön