18 / 04 / 2024

Kovid-19'la konut sigortası ön plana çıkacak!

Kovid-19'la konut sigortası ön plana çıkacak!

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan yaptığı açıklamada, "Mart ayından bu yana olduğu gibi bundan sonraki süreçte de evlerde daha fazla zaman geçireceğimiz için konut sigortaları öne çıkacak" dedi.



Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, sigorta sektöründeki 2020 yılındaki gelişmeleri ve 2021 beklentilerine ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün iyi bir başlangıç yaparak 2020 yılının ilk iki ayında oldukça iyi sonuçlar elde ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tolga Gürkan, koronavirüs salgınının mart ayı itibarıyla Türkiye'de de etkisini göstermeye başladığını ve yıla damgasını vurduğunu, sosyal ve ekonomik hayatın da yavaşlamasına bağlı olarak mart-mayıs döneminin durağan geçtiğini, bazı branşların üretimlerinde düşüşler, hasarlarda dalgalanmalar yaşandığını ancak haziran ayı itibarıyla başlayan normalleşme sinyalleri ile birlikte bu durumun yerini reel büyümeye bıraktığını dile getirdi.

Kovid-19 la konut sigortası ön plana çıkacak!

 

- Konut, hayat ve işsizlik sigortalarına olan talebin artacağı öngörülüyor

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gürkan, son senelerde sağlık branşında özellikle Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları'nın da etkisiyle önemli bir büyüme yaşandığına değinerek, "Koronavirüs ile mücadele döneminde toplumda sağlık bilinci ve sağlık sigortası ile ilgili farkındalığın artmasıyla birlikte yakalanan ivme hızlandı. Bu nedenle önümüzdeki dönemde hem sektörde hem de dünyada sağlık ve sigortacılık kavramlarının artarak gündeme geleceğini, özel ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinin satışlarında da artış yaşanmaya devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

Bu alanda özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin çok önemli bir kavram olacağını ve hem sigorta hem de sağlık sektörlerinde ürün ve hizmetlere entegre edilir hale geleceğini dile getiren Gürkan, özellikle hastaların dijital platformlar üzerinden destek aldığı "telesağlık" uygulamalarının daha da önem kazanacağını belirtti.

Gürkan, Mart'tan bu yana olduğu gibi bundan sonraki süreçte de evlerde daha fazla zaman geçirileceği için konut sigortalarının ön plana çıkacağını dile getirerek, "Hayat ve işsizlik sigortalarına olan talebin de artacağını öngörüyoruz. İş dünyasında alacak ya da kar kaybı gibi sigorta ürünleriyle sorumluluk sigortalarına da talebin artacağını söyleyebiliriz. Öte yandan seyahatlerdeki kısıtlamalar nedeniyle seyahat sigortalarında daralma öngörüyoruz. Tabii ki ekonomik daralmalar nedeniyle temel sigortalarda satın alma davranışları az da olsa etkilenecektir. Fakat çok büyük bir değişim beklemiyoruz. Türkiye'nin yakın zamanda da acı bir şekilde tekrar tecrübe ettiği deprem gerçeğini de vurgulamakta fayda var. Özellikle doğal afetlerin daha fazla gündeme gelmesi, sigorta sektörünün ve ürünlerinin önemini bir kat daha artırdı." dedi.

 

Konut sigortası 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön