28 / 03 / 2024

Konut sigortası 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konut sigortası 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konut sigortası, konut ve konutun içerisinde önemli olan tüm değerleri güvence altına alan bir sigorta türü. İşte konut sigortası merak edilen soruların yanıtları...



Konut sigortası, konut ve konutun içerisinde önemli olan tüm değerleri güvence altına alan bir sigorta türü. Bilindiğinin aksine çok düşük bir maliyetle konut ve eşyaları güvence altına alan konut sigortasıyla ilgili kamuoyunda cevabı merak edilen birçok soru mevcut. 150 seneyi aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, sıkça sorulan soruları ve bu soruların yanıtlarını yayınladı.

Konut sigortası 5 soruda tüm detaylarıyla!

Generali Sigorta verilerine ve alınan geri bildirimlere göre konut sahipleri ve kiracılar arasında konut sigortasıyla ilgili merak edilen ve cevap aranan sorular şöyle:

1. Konut sigortası pahalı mı?

Ülkemizde senelerce birikim yapılarak alınan ve ciddi rakamlar ödenen konutların sigortalanma oranı sanıldığının aksine oldukça düşük. Bu durum konut sigortalarının çok yüksek maliyetli olduğu algısından kaynaklanıyor. Oysaki, çok düşük bir maliyetle konutlar güvence altına alınabiliyor.

2. Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi mi olmalıyım?

Konut sigortası yaptırmak için illaki konut sahibi olunması gerekmiyor. İster kiracı, ister ev sahibi konut sigortası yaptırarak varlıklarını güvence altına alabiliyor.

3. Konut sigortası poliçeleri neleri kapsar?

Konut sigortaları yangın, yıldırım, infilak, duman, dahili su, terör, fırtına, hırsızlık gibi birçok teminatı bir arada sunuyor. Ayrıca çilingir hizmeti, konutların korunması hizmeti, cam hizmetleri gibi birçok asistans teminatı da poliçelere ilave ediliyor.

4. Antika, tablo gibi değerli varlıklar da sigorta teminatına dahil edilebilir mi?

Sigorta bedelleri konut sigortasına ait poliçede belirtilmek şartıyla antika, tablo, değerli halı vb. varlıklar belirli limitler ile teminat altına alınabiliyor.

5. Konut sigortası depremi de kapsar mı?

Konut sigortası ve deprem sigortası birbiriyle karıştırılan 2 sigorta türü. Deprem sigortası her konut için yaptırılması zorunlu bir sigorta türü ve sadece depremin yarattığı zararları karşılıyor. Konut sigortası ise ek teminatlar kapsamında depremden kaynaklanmış olan zararları güvence altına alıyor.

 

Konut sigortasında 'komşu' avantajı!


Geri Dön