26 / 04 / 2024

Konut sigortasının karşılamadığı durumlar!

Konut sigortasının karşılamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de konut sigortasının karşılamadığı durumların hangileri olduğu. Konut sigortası yaptıracak ev sahipleri, bu sigortanın evlerindeki hangi riski karşılayıp karşılamadığını araştırıyor. İşte konut sigortasının karşılamadığı durumlar.



Konut sigortası yaptırırken sigorta kapsamında hangi durumların olduğunu bilmek önemli bir detay. Konut sigortasının karşılamadığı durumlar poliçe maddelerinde yazar ve sigorta yaptıracak kişi tarafından en doğru poliçe seçilebilir.

Sigorta şirketlerinde konut sigortalarının genel şartları her zaman aynı olur. Özel şartlarda ise değişiklikler görülür. Genel şartlara göre, sahip olunan sigortanın karşılamadığı durumlar şu şekilde: 

1- Savaş ve savaşın sebep olduğu her türlü olay, istila, yabancı düşman hareketleri, iç savaş, ihtilal, isyan, ayaklanma ve bunların getirdiği askeri hareketler nedeniyle meydana gelen tüm hasarlar.

2- Herhangi bir nükleer yakıttan veya nükleer yakıtın yanması sonucu nükleer artıklardan meydana gelen tüm zararlar. Radyasyonların veya radyo-aktivite bulaşmalarının sonucunda gerçekleşen askeri ve inzibati tedbirlerin sebep olduğu bütün zararlar.

3- Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde yapılacak tasarruflar sebebiyle meydana gelen tüm hasarlar.

4- Sigortalı varlıkların -yangın haricinde- kendi kusurlarından veya kendi bünyelerinde meydana gelen bozulmalar nsebebiyle meydana gelen hasarlar.

5- Sigortalı varlıkların -yine yangın haricinde- işlenmek üzere veya başka bir nedenle ateşe tutulmasından, ateş bulunan bir yere atılmasından kaynaklanan veya ısıtma, aydınlatma, ütüleme aletleri, lamba, mum, sigara ve benzeri şeylerle teması dolayısıyla oluşan zararlar.

6- Elektrikle çalışan her türlü motor, elektronik alet, cihaz, tesisat ve kordonlarının kısa devre, topraklama, voltaj iniş çıkışları sebebiyle uğranacak hasarlar.

7 - Alçak basınç sebebiyle kapların içeri doğru çökmesi, yırtılması, benzeri şekilde deformasyonu, yıpranması, santrifüj kuvvetler ve mekanik olaylar nedeniyle sigortalı cihaz ya da motorlarda yaşanan tüm zararlar. 

Konut sigortası yaptırırken dikkat!

Konut sigortası neleri kapsar?

Türkiye'de konutların yüzde 55’i sigortalı!


Geri Dön