18 / 04 / 2024

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.



Dijitalleşme trendine, son iki senede salgının getirdiği yeni gelişmelerin de eklenmesiyle beraber iş hayatı ve çalışma şartları artık değişmeye başladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ülkemizde pek çok şirket süresiz olarak ya uzaktan ya da hibrit çalışma modeline geçiş yapıyor.

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Bu değişim konutlarımızın olası risklere karşı güvence altına alınmasını daha da önemli kılıyor. Konutlardaki güven ve huzurun anahtarı ise; konut sigortası olarak ön plana çıkıyor. Konut sigortası, genel kanının aksine yalnızca konut sahiplerinin değil, kiracıların da evlerini birçok riske karşı güvence ediyor. Konut sigortası, konutun yanı sıra evde olan eşyaları da; yangın, hırsızlık, su baskını, deprem gibi risklere karşı da koruyor. İklim değişikliğinin etkileri, her sene daha da şiddetlenerek kendini ortaya çıkıyor. Türkiye'de son iki senede yaşanan felaketler, küresel ısınmaya bağlı olarak hava olaylarının ne boyutta sorunlar yaratabileceğini gözler önüne seriyor. Yangın ve su baskınlarını sigorta korumasına alan konut sigortaları bu kapsamda çok önemli bir görev üstleniyor. 

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

TANIŞANLAR VAZGEÇEMİYOR

"Büyük bir özenle kendimiz ya da ailelerimiz için kurduğumuz yuvalarımızı beklenmedik hasarlara karşı güvence altına alan konut sigortaları günlük hayatın devamlılığını sağlamak açısından büyük önem taşıyor" diyerek konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, şunları kaydetti: 

“Konut sigortaları sadece hasar oluştuktan sonra değil, acil çilingir ihtiyacında ya da tesisat işçiliği gerektiren durumlarda olay anında da yardımımıza koşuyor. Poliçelerle birlikte sunulan halı yıkama, kombi temizliği ve klima bakımı gibi birçok ücretsiz asistans hizmetleri ile hem sağlığınızı hem de konforunuzu garanti altına alıyor." 

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Elimizdeki veriler konut sigortasında yenileme oranının 2021'in ilk 10 ayında yüzde 67 oranında olduğunu gösteriyor. Demek ki konut sigortası yaptıran memnun kalıyor.” Ray Sigorta'nın Evim Saray Konut Sigortası her eve uygun çözümler sunuyor. Hem ekonomik hem de kapsamlı olarak tasarlanan ürün; yangin, sel, su baskını, firtina, kar, yer kayması ve cam kırılması gibi hasarlara karşı poliçe sahibini ve ailesini koruma altına alıyor."

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

 


 


Geri Dön