20 / 04 / 2024

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Posta Gazetesi köşe yazarı Can Kantar bugünkü köşesinde DASK ve konut sigortası arasındaki farkı kaleme aldı. İşte Can Kantar'ın 'Sigortasız olmak artık bir lüks' başlıklı yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Can Kantar bugünkü köşesinde DASK ve konut sigortası arasındaki farkı kaleme aldı. "Sigortaya ihtiyaç ne zaman duyulur? Evin yanarsa, otomobilini çarparsan, fabrikanda patlama olur ya da yağmur çok yağarsa veya dolu yağarsa" değerlendirmesinde bulunan Kantar'ın 'Sigortasız olmak artık bir lüks' başlıklı yazısının devamı şu şekilde:

Evet iklim değişiklikleri riskleri artırdı. Sigortasız olmak artık bir lüks. Geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya paylaşımına rastladım.

Evi yanmış bir kişi paylaşım yapmış. Gerçek mi çok anlamadım. Evin çatısı yanıyor, evin sahibi evinin fotoğrafını çekiyor. Allah korusun benim başıma gelse evimde yangın sıçramamış yerlerden özel eşyalarımı kurtarmaya çalışırım. Sosyal medya öyle yozlaştı ki artık hangisine inanacağımıza şaşırdık. Neyse konumuz bu değil elbet. Ama bu paylaşımın altına yazılanlar ne yazık ki gerçek. Biri soruyor, Sigortası var mıydı?

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Dask’ı var ama o da ödemiyormuş.

Ya bu sigorta ne işe yarar ki zaten, bunu bile ödemeyecekse (araya bir bilen giriyor o arada.)

DASK deprem sigortasıdır. Evinde çıkan yangını ödemez.

Ama elektrik ve su aboneliğinde bizi sıkıştırıp soygun yapmayı biliyorlar.

Yorumlarda daha neler var neler. Ülkemizde en yaygın sigorta türünden biri olmasına rağmen, hâlâ DASK yaptırdığında evinde çıkan yangını neden ödemediğini tartışıyoruz. İstiyoruz ki 150 TL veriyoruz ya her şeyi kapsasın. 500 bin TL’lik evine tazminat versin.

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Şöyle söyleyeyim, DASK bir vergi değildir. Toplanan bu primlerde kamu otoritesinin hiç bir tasarrufu yok. Bir kurum tarafından yönetiliyor ve depremin gerçekleşmesi halinde ise yüz milyonlarca lira tazminat ödeyerek mağduriyetleri önlüyor.

Daha geniş bir güvence isteyenlere çok uygun primlerle Konut sigortası öneririm. Bir de bu sigortaları yaptırırken acenteyi tercih edin ve size poliçenin kapsamını detaylı bir şekilde anlatmasını isteyin.

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

DASK neden yaptırılmalı?

 


Geri Dön