25 / 04 / 2024

DASK neden yaptırılmalı?

DASK neden yaptırılmalı?

Düzce depreminin ardından DASK yeniden gündeme geldi. DASK çerçevesinde teminat bedellerine ve primlere zam yapıldı. Peki DASK neden yaptırılmalı?



DASK  çerçevesinde depremde hasar gören konutlar için ödenecek en yüksek teminata yüzde 19.4 zam yapıldı ve 268 bin TL'den 320 bin TL'ye yükseltildi. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; primler de artırıldı. Yeni tarifede asgari prim tutarı, risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla 140 Türk Lirası, 120 lira, 90 Türk Lirası, 70 lira, 55 Türk Lirası, 45 lira ve 40 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

DASK neden yaptırılmalı?

METREKARE BEDELİ ARTTI

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, sigorta tutarının belirlenmesinde kullanılan sigorta bedeli hesabına esas metrekare tutarı da betonarme yapı tarzı için 1.268 TL'den 1.508 TL'ye, diğerleri için 874 TL'den 1.040 TL'ye çıkarıldı.

DASK neden yaptırılmalı?

YÜZDE 10 İNDİRİM

Tebliğe göre, teminat başlangıcı 1 Ocak 2021-31 Aralık 2022 arasında olan sigorta sözleşmeleri için tarife fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Tebliğ yayımlanmadan önce (17 Kasım 2021) yaptırılan ve teminat başlangıç tarihi 1 Ocak 2022 ve sonrası olan sözleşmelerde, primle ilgili herhangi bir işlem uygulanmayacak, yeni belirlenen teminatlar geçerli sayılacak.

DASK neden yaptırılmalı?

NEDEN YAPTIRILMALI?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu yaşanan yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi hasarları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak giderir. Binanız tamamen veya kısmi olarak hasar görmüş olsa da teminat altına alınır. Teminat kapsamı daşu şekilde:

"Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merpenler asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar, yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri."

DASK’ta azami teminat tutarı 320 bin TL oldu!

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!


Geri Dön