23 / 04 / 2024

DASK’ta azami teminat tutarı 320 bin TL oldu!

DASK’ta azami teminat tutarı 320 bin TL oldu!

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, DASK'ta teminat bedelinin değişmesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31662 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, Tebliğinin 2. maddesinin birinci fıkrasında yer alan son cümle, “Bu şekilde belirlenecek asgari prim tutarı her halükarda risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla 140 TL, 120 TL, 90 TL, 70 TL, 55 TL, 45 TL ve 40 TL’den az olamaz” biçiminde değiştirildi ve teminat bedeli de değişti.

DASK’ta azami teminat tutarı 320 bin TL oldu!

Yapılan değişikliklerle ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Aynı Tebliğin 3'üncü maddesinde yapılan değişiklik ile Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 268 bin TL'den 320 bin TL'ye yükseltildi. Tebliğin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasındaki değişiklikte ise sigorta bedelinin tespitinde kullanılan sigorta bedeli hesabına esas metrekare tutarı da betonarme yapı tarzı için 1.508 TL, diğerleri için 1.040 TL olarak belirlendi. Bu bedeller, önceki tebliğde 1.268 lira ve 874 TL düzeyinde bulunuyordu” şeklinde konuştu.

DASK’ta azami teminat tutarı 320 bin TL oldu!

2022 yılında yürürlükte

Şule Alp yaptığı açıklamada, söz konusu tebliğin, teminat başlangıç tarihini ve hükümlerini yürütme yetkisini düzenleyen maddelerin bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini, diğer maddelerin de 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe gireceğini kaydeden Şule Alp, “1999’da depremin yıkıcı etkilerini azaltmak, deprem nedeniyle oluşan kayıpların karşılanması için ilk olarak çıkarılan DASK, evi olan herkesi ilgilendiriyor” dedi.

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!


Geri Dön