19 / 04 / 2024

Konut sigortasının kapsamadığı hasarlar 2020!

Konut sigortasının kapsamadığı hasarlar 2020!

Konut sigortası sadece konutu değil konut içindeki eşyaları da güvenceye aldığı için çok tercih ediliyor. Peki konut sigorta hangi hasarları karşılamaz? Konut sigortasının kapsamadığı hasarlar...



Konut sigortası bir evde meydana gelebilecek birçok olumsuzluğun engellenmesine imkan sunuyor. Bu sebeple konut sigortası, Türkiye'de en çok tercih edilen ve yaptırılan sigorta türlerinin başına yer alıyor. 

Konut sigortası yaptırırken sigortanın hangi durumları kapsayıp kapsamadığı önemli hale gelmekte. Sigorta poliçesinde, konut sigortasının bu kapsamda kapsadığı ve kapsamadığı durumlar belirtilir. 

Konut sigortası sadece konutu değil konut içindeki eşyaları da güvenceye aldığı için çok tercih ediliyor. Evdeki televizyondan buzdolabına, kasa içindeki ziynet eşyalarından su tesisatındaki sorunlara kadar bir evde yaşanabilecek tüm aksaklıklar konut sigortası sayesinde engellenebiliyor.

Konut sigortasıyla, hırsızlık, yangın, deprem, su baskını gibi sorunların yanında ek teminatların da poliçede olmasıyla beraber konutta meydana gelebilecek bütün hasarlar teminat altına alınabiliyor. Sigortada, teminatlar genişletilebiliyor. 

Genel şartlara göre, sahip olunan sigortanın kapsamadığı hasarlar şu şekilde: 
 
1- Savaş ve savaşın neden olduğu her türlü olay, istila, yabancı düşman hareketleri, iç savaş, isyan, ihtilal, ayaklanma ve bunların getirdiği askeri hareketler nedeniyle yaşanan zararlar. 

2- Herhangi bir nükleer yakıttan veya nükleer yakıtın yanması sonucu nükleer atıklardan oluşan bütün zararlar. Radyasyonların veya radyo-aktivite bulaşmalarının sonucunda gerçekleşen askeri ve inzibati önlemlerin sebep olduğu durumlar. 

3- Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde yapılacak tasarruflar dolayısıyla meydana gelen bütün hasarlar.

4- Sigortalı varlıkların -yangın haricinde- kendi kusurlarından veya kendi bünyelerinde yaşanan bozulmalar nedeniyle meydana gelen zararlar.

5- Sigortalı varlıkların -yine yangın haricinde- işlenmek üzere veya başka bir sebeple ateşe tutulmasından, ateş bulunan bir yere atılmasından kaynaklanan veya ısıtma, aydınlatma, ütüleme aletleri, lamba, sigara, mum ve benzeri şeylerle temas etmesi sebebiyle meydana gelen zararlar.

6- Elektrikle çalışan her türlü motor, elektronik alet, cihaz, tesisat ve kordonlarının kısa devre, topraklama, voltaj iniş çıkışları dolayısıyla yaşanan zararlar. 

7- Alçak basınç nedeniyle kapların içeri doğru çökmesi, yırtılması, benzeri şekilde deformasyonu, yıpranması, santrifüj kuvvetler ve mekanik olaylar nedeniyle sigortalı cihaz ya da motorlardaki hasarlar.

Konut sigortasının genel şartları neler?

Konut sigortası hakkında bilinmesi gereken her şey!


Geri Dön