27 / 04 / 2024

Afrin Ömer Bin Hattab Camii restore

Afrin Ömer Bin Hattab Camii restore

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Esnafa destek kredisinde limit 750 bin TL oldu! Bakan Bolat: Yarından itibaren hazır, kullanabilirsiniz! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TESKOMB finansman destek kredisinin yarın sabah itibarıyla hazır olduğuna ve limitin de 650 bin TL'den 750 bin TL'ye yükseltildiğine dikkat çekti. İşte Bakan Bolat'ın o açıklaması...

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

Kahramanmaraş'taki 4 bin 800 konut ay sonunda teslim edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada şehirde 4 bin 800 konutun bu ayın sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada sene sonuna kadar 46 bin konutu teslim edeceklerini, diğer konutları da teslim aldıkça hak sahiplerine vereceklerini söyledi.

Kuşmer Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuşmer Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Ali Kurt ve Mustafa İsmet Kurt ortaklığında kuruldu.

3.5 senede 628 bin 864 esnaf kepenk indirdi! 

Her geçen gün girdi maliyetleri artan esnaf çareyi dükkanlarını kapatmakta buldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın paylaştığı verilerde 2020’den bugüne kadar 628 bin 864 esnafın kepenk indirdiği belirlendi. 

Perakendede 60 bin mağazada indirim yolda!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin konuştu. Öncel, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini ifade etti.

İstanbul için son dakika müjdesi: TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde tarih resmen belli oldu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tarafından yapılan açıklamaya göre, 250 bin sosyal konut projesi kapsamında temellerin atılacağı tarih resmi olarak açıklandı. İşte detaylar...

Ömer Gecek Termal Otel için start verildi! Afyonkarahisar'a 100 odalı yeni otel geliyor!

Ömer Gecek Termal Otel için resmen düğmeye basıldı. 90 milyon 884 bin TL'ye mal olacak proje, Afyonkarahisar İli Merkez ilçesinde hayata geçirilecek.

Bodrum'da bayram tatili 750 TL'den başlıyor, 10 bin Euro'ya kadar yükseliyor! Tatile çıkacaklar aman buna dikkat! 

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da Kurban Bayramı öncesinde tatil hareketliliği arttı. Kent genelinde yüzde 70 doluluk oranı hedeflediklerine dikkat çeken Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, fiyatların 750 TL ile 10 bin Euro arasında olduğunu söyledi.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Sümer Yap İnşaat Elektrik Mekanik Turizm Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Sümer Yap İnşaat Elektrik Mekanik Turizm Gıda Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Tükenmez, Fırat Mengüç ve Mehmet Mengütay ortaklığında kuruldu.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı: Mayıs'a kadar 200 bin konutun ihalesi yapılacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada Mayıs ayına kadar 200 bin konutu ihale edeceklerini söyledi...

Afrin Ömer Bin Hattab Camii restore Haberi

Afrin Ömer Bin Hattab Camii restore

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi. 

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, yaptığı açıklamada, kurum olarak Suriye'deki vakıf eserlerinin korunmasında görevli olduklarını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Suriye'nin Afrin bölgesindeki 2 tarihi yapıyı 2019 yılında onarım ve korumaya aldıklarına vurgu yapan Çiçek, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi Şeyh Hadid bölgesindeki Ömer Bin Hattab Camii, diğeri de Şerran'daki Nebi Huri Türbesi'ydi. Sahada eserleri gördüğümüzde, orada yaşanan yoğun çatışmalardan dolayı iki yapı da yorgundu. Fiziksel anlamda büyük sıkıntıları vardı. Biz bu sıkıntıları önce iki etapta ele aldık. Birincisi, yapının taşıyıcı sisteminde yer alan sıkıntıları, taşların arasındaki boşalmış derzleri, harçları tamamlamak suretiyle fiziksel bütünlüğünü sağlamaya yönelikti. İkincisi de orada bir...