26 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Kitişler Camii

Afyonkarahisar Kitişler Camii

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde minaresi bulunmayan Kitişler Camisi'nin minaresinin yapımı için destek istendi. Akpınar, yaptığı açıklamada, Dinar Konak Mahallesi'nde bulunan caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirtti.

Afyonkarahisar Merkez'de yeni 5 yıldızlı otel için start verildi! 400 odalı otel 363 milyon 537 bin TL'ye yapılacak! 

Afyonkarahisar Merkez'de Çakır Mahallesi'nde hayata geçirilecek 400 odalı otel için düğmeye basıldı. 363 milyon 537 bin TL'ye mal olacak projeyi, Çekiçler İnşaat inşa edecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ Afyonkarahisar Dazkırı’da ucuz konut sahibi olun! 2+1’ler 608 bin TL’ye!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Afyonkarahisar Dazkırı 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Afyonkarahisar Dazkırı projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Afyonkarahisar Dazkırı 2022 ucuz konut projesi...

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Afyonkarahisar'da arazi kavgası: 2 ölü!

Afyonkarahisar'da 2 kardeşin arasında, arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga yaşandı. M.D. ve A.D. adlı kardeşler, Mustafa Sağlam ve Servet Sağlam kardeşleri tüfekle vurarak öldürdü.

Çamlıca Camii'nden son görüntüler!

Çamlıca’daki dev cami avlu dahil 63 bin kişinin aynı anda namaz kılabilmesine olanak sağlayacak. Çamlıca Camii'nin Ağustos ayında açılması planlanıyor.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Ankara Hacı Derviş Camii imar planı askıda!

Ankara Çankaya'ya bağlı Yukarı Öveçler'de yer alan Hacı Derviş Camii'nin imar planı notu değişikliği askıya çıktı...

TOKİ'den Afyonkarahisar'a 142 konut!

TOKİ Afyonkarahisar Dazkırı Esentepe Mahallesi 142 Adet Konut, 1 Adet Ticaret ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 10 Temmuz'da yapılacak..

Afyonkarahisar Dinar TOKİ 800 konut ihalesi bugün!

TOKİ, Afyonkarahisar Dinar 800 konut, 9 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 camii inşaat ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek..

Fikirtepe 12'ler Adası'nda son durum!

Haytek ''Ortadoğu'' İnşaat'ın kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığı 12'ler Camii adası olarak da bilinen adada firmanın uzlaşmaz tutumu en sonunda vatandaşları isyan ettirdi.

Afyonkarahisar'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, restore edilen Kültür ve Sanat Merkezi, Bedesten Çarşısı ve Ot Pazarı Camii etrafında incelemelerde bulundu.

Afyonkarahisar Kitişler Camii Haberi

Afyonkarahisar Kitişler Camii

Kitişler Camisi Yaptırma Derneği Başkanı Mustafa Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dinar Konak Mahallesi'nde bulunan caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirterek, burasının ilçedeki tek minaresiz cami olduğunu söyledi.


Minarenin de cami gibi el birliği içerisinde yapılabileceğini dile getiren Akpınar, şöyle konuştu: 


"Belediye imar planında cami görünen ve 2004 yılında yapılan camimiz, bu zamana kadar minaresiz bir şekilde hizmet verdi. Caminin tapu kaydı şahısların üzerinde verasetli olduğu için cami yerinin Diyanet İşleri Başkanlığına devrini gerçekleştiremedik. Bu sebepten dolayı da buraya kadrolu din görevlilerimiz atanamadı. Kitişler Cami Yaptırma Derneği olarak öncelikli amacımız, camimizin minaresini yaptırmaktır. Sağolsunlar bazı hayırsever vatandaşlarımız sayesinde minarenin temelleri atıldı ancak inşaatı bir türlü başlatamadık. Dinarlı hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Caminin minaresini yaptırdıktan sonraysa kadrolu imam hatip, müezzin ve vaiz atamalarının...