23 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Kitişler Camisi için yardım isteği!

Afyonkarahisar Kitişler Camisi için yardım isteği!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde minaresi bulunmayan Kitişler Camisi'nin minaresinin yapımı için destek istendi. Akpınar, yaptığı açıklamada, Dinar Konak Mahallesi'nde bulunan caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirtti.



Kitişler Camisi Yaptırma Derneği Başkanı Mustafa Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dinar Konak Mahallesi'nde bulunan caminin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirterek, burasının ilçedeki tek minaresiz cami olduğunu söyledi.


Minarenin de cami gibi el birliği içerisinde yapılabileceğini dile getiren Akpınar, şöyle konuştu: 


"Belediye imar planında cami görünen ve 2004 yılında yapılan camimiz, bu zamana kadar minaresiz bir şekilde hizmet verdi. Caminin tapu kaydı şahısların üzerinde verasetli olduğu için cami yerinin Diyanet İşleri Başkanlığına devrini gerçekleştiremedik. Bu sebepten dolayı da buraya kadrolu din görevlilerimiz atanamadı. Kitişler Cami Yaptırma Derneği olarak öncelikli amacımız, camimizin minaresini yaptırmaktır. Sağolsunlar bazı hayırsever vatandaşlarımız sayesinde minarenin temelleri atıldı ancak inşaatı bir türlü başlatamadık. Dinarlı hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Caminin minaresini yaptırdıktan sonraysa kadrolu imam hatip, müezzin ve vaiz atamalarının yapılmasını isteyeceğiz. Tapusu her ne kadar şahıslarda da olsa geçici olarak kadrolu hoca talebinde bulunmak istiyoruz."


Afyon Gazete 3


Geri Dön