25 / 04 / 2024

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.



Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater, Gazze ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Al Khater, "Gazze Şeridi için oluşturduğuğumuz komite, Filistinli kardeşlerimiz ve BM'yi de içeren belirli uluslararası ortakların koordinasyonunda Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Çoğunlukla yıkılan konutların restorasyonu için bu fonu devreye sokmayı planlıyoruz. 5-6 ay içinde Gazze Şeridi'nde 45 binden fazla konutun restore edilmesi planlarımız dahilinde" dedi.

Katar, Gazze de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de, yaşanan son olaylardan sonra Gazze Şeridi'nde yer alan altyapının restorasyon çalışmaları için 500 milyon dolar tahsis edilmesini söylemişti.

 

 

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!


Geri Dön