29 / 03 / 2024

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 



Gazze'de yapılan ateşkes sonrasında Orta Doğu turuna çıkan Blinken, ilk durağı İsrail'de Başbakan Netanyahu ile bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Netanyahu, "Eğer Hamas ateşkesi bozar, İsrail'e saldırırsa, karşılığımız gerçekten çok sert olur. Blinken ile Hamas'ın yeniden silahlandırılmasına yönelik önlemleri görüştük." diye konuştu. 

Gazze nin yeniden imarı için çağrı! 

Netanyahu, ABD'li Bakan ile ayrıca İsrail'in Arap ve İslam dünyasıyla normalleşmesini genişletme ve mevcut normalleşme anlaşmalarının güçlendirilmesiyle ilgili konuşulduğunu söyledi. İsrail Başbakanı, 2018 yılında başladıkları ve uluslararası toplum nezdinde yapılan eleştirilerle ilgili "Yahudi devlet yasası" kapsamında, "İsrail'in bir Yahudi devleti olarak tanınması" çağrısında bulunuldu. 

Diğer taraftan Blinken, bölgeye yaptığı ziyaret sonrasında "ABD'nin İsrail'in güvenliğine desteğini vurgulamak, Batı Şeria ve Kudüs'te gerilimin düşürülmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yürütmek, Gazze'ye acil insani yardımların ulaştırılmasını sağlamak, Filistin halkın ve Filistin yönetimiyle ilişkileri ilerletmek" amacına sahip olduğu kaydedildi.

Netanyahu'ya ABD Başkanı Joe Biden'ın mesajını paylaştığından bahseden Blinken, "Washington, İsrail'in kendini savunma hakkına tam destek veriyor." dedi.

Gazze nin yeniden imarı için çağrı! 

- "Gazze'nin insani ihtiyaçları karşılanmalı"

Şiddetin yeniden başlamaması için imar çalışmalarına başlanması gerektiğinden bahseden Blinken, "ABD, Gazze'nin yeniden imarı için uluslararası toplumu harekete geçirecek ve bizzat katkıda bulunacak. Gazze'nin insani ihtiyaçları karşılanmalı ve yeniden imar bir an önce başlamalı." açıklamasında bulundu. 

Blinken, Gazze'nin imarıyla ilgili yardımların "Hamas'ın eline ulaşmaması için ortaklarıyla çalışacağını'' ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in güvenlik ihtiyaçları dışında Viyana'da İranla süren nükleer müzakerelerin ve "İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı adımlarının" görüşüldüğünden bahsetti. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!


Geri Dön