20 / 04 / 2024

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.



İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle süren saldırılarında toplamda 2 bin konut yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkılan evler nedeniyle Gazze'de binlerce Filistinli evsiz kaldı.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Filistin'deki kardeşlerimizin bağımsız bir devlet kurarak adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmalarına destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Katar, Gazze nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatıyla Katar'ın Gazze'nin yeniden imarı için toplamda 500 milyon dolarlık destek vereceğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de geçtiğimiz günlerde 10 Mayıs 2021 tarihinde başlayan İsrail saldırılarından büyük hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolarlık yardım verileceğini müjdelemişti.

 

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!


Geri Dön