19 / 04 / 2024

katar Gazze restorasyon

katar Gazze restorasyon

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Katar'ın Gazze'de inşa edeceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı!

Katar'ın Refah kentinde hayata geçireceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı.

Katar'ın Gazze'de yapacağı hastanenin ilk etap inşası için imzalar atıldı!

Katar'ın, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapacağı hastane projesinin ilk aşamasının hayata geçirilmesi amacıyla imzaların atıldığı belirtildi.

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Gazze Adalet Sarayı açıldı!

İsrail'in işgali altında bulunan Gazze Şeridi'nde Katar'ın finansmanıyla inşa edilen Adalet Sarayı hizmete açıldı. 

Katar'dan Gazze'nin imarına 5 milyon dolar destek!

Katar'ın İsrail ablukası altındaki Gazze'nin imarına destek için 5 milyon dolar değerindeki 3 projeyi finanse edeceği açıklandı. 

Katar'ın Gazze'ye imar desteği devam ediyor!

Katar Emiri Şeyh Temim,  Gazze'nin yeniden imarı ve Filistin halkına yönelik desteğinin devam ettiğini ifade etti.

Katar Hayır Kurumu 50 konutu teslim etti!

Katar Hayır Kurumu'nun (Qatar Charity) tarafından Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa edilen 50 konut sahiplerine teslim edildi. 

Katar, Gazze'de 500 milyon dolarlık projeye imza attı!

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komites" Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, Gazze'yi ziyaret etti. İmadi, Katar'ın son 5 yılda Gazze'de yaklaşık 500 milyon dolarlık projeye imza attığını açıkladı.

Katar'dan Gazze'de evlerin onarılmasına mali destek!

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi'nin finanse ettiği "Onurlu konut" isimli proje kapsamında ilk grup için ödemelerin yapıldığı belirtildi.

katar Gazze restorasyon Haberi

katar Gazze restorasyon

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater, Gazze ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Al Khater, "Gazze Şeridi için oluşturduğuğumuz komite, Filistinli kardeşlerimiz ve BM'yi de içeren belirli uluslararası ortakların koordinasyonunda Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Çoğunlukla yıkılan konutların restorasyonu için bu fonu devreye sokmayı planlıyoruz. 5-6 ay içinde Gazze Şeridi'nde 45 binden fazla konutun restore edilmesi planlarımız dahilinde" dedi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de, yaşanan son olaylardan sonra Gazze Şeridi'nde yer alan altyapının restorasyon çalışmaları için 500 milyon dolar tahsis edilmesini söylemişti.

Gazze'nin yeniden imarı için...