25 / 04 / 2024

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.



İsrail işgali altındaki Gazze'de Katar Kalkınma Fonu tarafından dünya standartlarında özelliklere sahip bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açıldı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Rehabilitasyon ve Protez Hastanesi'nin açılışına Şeyh Hamed bin Halife Al Sani ve Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari katıldı. 

Törende konuşma yapan Kuvari, hastanenin 100 yatak kapasiteli 12 bin metrekarelik alana kurulduğunu, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve ayrıca işitme bölümüne sahip olduğunu söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Yusuf Ebu Riş de Katar'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Yusuf Ebu Riş, Gazze'deki sağlık sektörünün İsrail'in ambargosuna Katar'ın da yaptığı katkılar sayesinde direnebildiğini anlattı. 

Hastane Gazze’nin Yeniden İmarı için Katar Komisyonu'nun faaliyetleri kapsamında bugün hizmete girdi. Hastanenin Doha'nın 2012 yılında yaptığı 407 milyon dolarlık (yaklaşık 2 milyar 372 milyon Türk Lirası) bağış sayesinde inşa edildiği açıklandı. 

İsrail'in Gazze'ye 2014 yazında 550'si çocuk yaklaşık 2 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği 11 bin kişinin yaralandığı bir saldırı düzenlemişti. Saldırının ardından Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu bir rapor yayınladı. Raporda saldırıda yaralananların yüzde 30'unun uzun dönem kalıcı engelli haline gelebileceği ifade edildi. 

Saldırıların ardından Katar hükümeti Ekim 2018’de Gazze Şeridi'ne 150 milyon dolar (yaklaşık 875 milyon Türk Lirası) değerinde acil insani yardım kararı almıştı. Katar bu karar kapsamında daha önce Gazze’ye 3 kez nakdi yardım göndermişti. Katar ayrıca Birleşmiş Milletlere 28 Ocak'ta Gazze’de insani projelerde kullanılması amacıyla 20 milyon dolarlık (yaklaşık 116,5 milyon TL) yardımda bulunmuştu.


Geri Dön