24 / 04 / 2024

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.



 

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin restorasyonunda kullanılması amacıyla 1 milyon dolar yardım yaptı. Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanı Yardımcısı Naci Serhan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Katar'ın 1 milyon dolarlık desteği ile Bakanlığın geçen hafta ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin restorasyon ve yeniden yapımına başladığını dile getirdi.

Serhan, yapılan yardımlardan kira ödeme sıkıntısı çeken ailelerin de faydalandığını belirtti.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006 yılından bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor. 14 senedir abluka altındaki Gazze halkı ekonomi, sağlık ve eğitim gibi pek çok alandaki kısıtlı imkanlar sebebiyle zorluklar yaşıyor.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 7 Mayıs 2019 tarihinde, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına destek için 480 milyon dolar tahsis edilmesi talimatı vermişti.

Katar Dışişleri Bakanlığı, yardımların 300 milyon dolarlık kısmının Filistin yönetiminin eğitim ve sağlık sektörü bütçesine destek amacıyla bağış ve kredi olarak değerlendirileceğini, 180 milyon doların ise acil insani yardıma tahsis edileceğini belirtmişti.


Geri Dön