19 / 04 / 2024

katar gazze imar yardımı

katar gazze imar yardımı

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

Katar'ın Gazze'de inşa edeceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı!

Katar'ın Refah kentinde hayata geçireceği Hamed bin Casim Hastanesi'nin temeli atıldı.

Katar'ın Gazze'de yapacağı hastanenin ilk etap inşası için imzalar atıldı!

Katar'ın, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yapacağı hastane projesinin ilk aşamasının hayata geçirilmesi amacıyla imzaların atıldığı belirtildi.

Nadir Ataman'dan İstinyePark çıkışı! İmar usulsüzlüğü mü var?

Doğuş Holding’in yüzde 42’lik hissesini Katar Holding’e 1 milyar dolara satmaya hazırlandığı İstinyePark’ta, özel plan ve imar değişiklikleri uygulanmıştı. Projeye çevre yapılanma koşullarının üzerinde özel emsal şartları tanındığını belirten CHP’li Ataman, konuya ilişkin bir önerge sundu.

Katar Emiri'nin annesine Kanal İstanbul piyangosu: Arazinin değeri 5'e katlandı!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanına çevrildi. 

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

katar gazze imar yardımı Haberi

katar gazze imar yardımı

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin restorasyonunda kullanılması amacıyla 1 milyon dolar yardım yaptı. Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanı Yardımcısı Naci Serhan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Katar'ın 1 milyon dolarlık desteği ile Bakanlığın geçen hafta ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin restorasyon ve yeniden yapımına başladığını dile getirdi.

Serhan, yapılan yardımlardan kira ödeme sıkıntısı çeken ailelerin de faydalandığını belirtti.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006 yılından bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor. 14 senedir abluka altındaki Gazze halkı ekonomi, sağlık ve eğitim gibi pek çok alandaki kısıtlı imkanlar sebebiyle zorluklar yaşıyor.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 7 Mayıs 2019 tarihinde, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına destek için 480 milyon dolar tahsis...