19 / 04 / 2024

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.



Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mısır basınındaki haberlerde, enkaz kaldırma ve yeniden imar çalışmalarında görevde bulunacak teknik ekiplerin, gerekli teçhizatlarla beraber Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçtiği belirtildi.

Mısır dan İsrail in yeniden imarına destek!

Bu yardımın Gazze'deki Filistinlilerin sorunlarını azaltmak ve hayatın normale dönmesine hız kazandırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin talimatı ile yapıldığı belirtildi. 

İsrail'in abluka altında olan Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs tarihinde başlattığı saldırılar, Hamas ile yapılan ateşkes kapsamında 21 Mayıs tarihinde bitti.

Mısır dan İsrail in yeniden imarına destek!

İsrail tarafından Gazze'ye gerçekleştirilen saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli yaşamını yitirdi, 1948 kişi yaralandı, binlerce bina tamamen yıkıldı veya kullanılamaz duruma geldi.

Türkiye'den İsrail'e yasadışı konut inşası için tepki!

İsrail Batı Şeria'da yasa dışı 350 konut inşa ediyor!


Geri Dön