26 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...



Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’daki şantiyesinde çalışan 195 işçinin Türkiye'ye dönmelerine izin verilmediği ileri sürüldü. Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’ye dönemeyen işçiler için 4 Nisan’da Cidde’ye özel bir uçak yollandı. Ancak Suudi yetkililer engel çıkartarak 195 işçinin çıkışını onaylamadı. İşçiler, bir arkadaşlarının kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini ve hastanede bekletildiğini ifade etti. Sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi verdiklerine dikkat çeken işçiler yardım beklediklerini belirtti. 

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre; Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde kentinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor. Koronavirüs sebebiyle bütün uçuşların durdurulmasıyla Suudi Arabistan'da mahsur kalan işçiler için Türk Dışişleri yetkilileri adım attı. 

Dışişleri Bakanlığı, işçilerin Türkiye'ye dönmesi için 4 Nisan'da Cidde'ye özel uçak yolladı fakat, Suudi yetkililerin işçilerin çıkmasınaa izin vermediği ifade edildi. 

TÜRKİYE UÇAK GÖNDERDİ SUUDİ ARABİSTAN ÇIKMAMIZA İZİN VERMEDİ

İnşaatta çalışan işçiler, 6 aydan beri Suudi Arabistan'da çalıştıklarını, koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'ye dönemediklerini, daha sonra dönmek için başvuru yaptıklarını fakat Suudi Arabistan yetkilileri tarafından bunun engellendiğini ifade etti.

Mahsur kalan işçilerden Özkan Bayca, “Bize 4 Nisan'da uçak gönderildi ama çıkış belgelerimiz verilmediği için burada kaldık. ‘Birkaç gün içinde çözülür' dediler yalnız o günden itibaren bugüne kadar olumlu cevap gelmedi. Şirketle görüştüğümüz zaman ‘Elimizden bir şey gelmiyor' denildi” diye konuştu. 

SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA YAŞIYORUZ, 3 AYDIR MAAŞ ALAMIYORUZ

Sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi verdiklerine vurgu yapan Özkan Bayca “Bulunduğumuz yerde hiç bir şekilde sağlık personeli yok. Sağlık güvencemizin olmamasından dolayı da sıkıntılar yaşıyoruz. 6 kişilik odalarda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

15 gün önce bir çalışanın kalp krizi geçirdiği için yaşamını yitirdiğini dile getiren işçiler, arkadaşlarının hala hastanede olduğunu ve Türkiye'ye gönderilmediğini ileri sürdü. 3 aydır maaş alamadıklarını ve evlerine de para gönderemediklerine dikat çeken Özkan Bayca, “20 günü aşkın süredir kamptan dışarı çıkamıyoruz” dedi.

Arabistan'da kalan 200 inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Makedonya’da kalan 26 Türk inşaat işçisi yardım istedi!


Geri Dön