19 / 04 / 2024

MOSDER’den Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlattı!

MOSDER’den Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlattı!

Soma madeninde çıkan yangınla meydana gelen kaza ve Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi yüzlerce can kaybına neden oldu. MOSDER’de Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlatarak şehit yakınlarına ve kaza mağdurlarına yardım eli uzattı.



Son haftalarda tüm Türkiye’de ve dünyada meydana gelen kaza haberleri ülkeyi yasa boğmuş durumda. Soma madeninde çıkan yangınla meydana gelen kaza ve Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi yüzlerce can kaybına neden oldu. Yaşanan olaylara pek çok kurum ve kuruluş yardım eli uzatırken, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER’de Soma ve Bosna için yardım kampanyası başlatarak şehit yakınlarına ve kaza mağdurlarına yardım eli uzattı.


Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen, 301 vatandaşımızı kaybettiğimiz elim kazada, MOSDER şehit olan vatandaşların ailelerine ve kazadan yaralı kurtulan vatandaşımıza destek amaçlı Başbakanlık (AFAD) tarafından açılmış olan, Soma insani yardım hesabına derneğin Yönetim Kurulu kararınca 100 Bin TL maddi yardımda bulundu.


Bu desteğin ardından, Soma’da yaşanan felaketlerle aynı döneme denk gelen Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketiyle yaklaşık 1 milyon insan bu afetten etkilenmiş ve binlerce insanın ev ve eşyaları kullanılmaz hale gelmiştir. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Başkanı Ahmet Güleç; “ Soma’da yaşanan bu elim kaza herkesi derinden yaralamıştır. Kazadan yaralı kurtulan ve hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin ailelerine bir nebze yardımda bulunabilmek adına bağışta bulunduk. Yaşanan felaketin mağdurlarının insan olması bizler için yola çıkış noktası oldu. Aynı zamanda tarih boyunca dostumuz, hatta kardeşimiz olarak gördüğümüz Bosna’lıların bu zor günlerinde Soma’da olduğu gibi yanlarında olmak arzusundayız. Derneğimizin öncülüğünde Kızılay işbirliğiyle düzenleyeceğimiz yardım organizasyonu kapsamında, tüm ev mobilyası ürünleriyle destek olmayı hedefliyoruz.” dedi.


Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından da harekete geçen Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), yüz tırdan oluşan mobilya ürününün toplanacağı bir yardım organizasyonu başlatıyor. Yardım organizasyonu kapsamında, Türkiye Mobilya sektörünün değerli temsilcilerinin ürettikleri veya depolarında bulunan yeni üretilmiş veya 2.el tüm ev mobilyası ürünleriyle destek olmayı hedefliyor.


Geri Dön