19 / 04 / 2024

ağaçlandırma için devletten arazi desteği

ağaçlandırma için devletten arazi desteği

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'den yeni proje bekleyenler acil bakın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Gaziosmanpaşa'da 431 konutluk yeni proje inşa edecek. İstanbulluların yüzünü güldüren proje için yeni ihale tarihi belli oldu.

Memur-Sen zam taleplerini tek tek açıkladı: 2024 için yüzde 70, 2025 için yüzde 40 zamlı maaş! 

Memur-Sen 1 Ağustos’ta başlanması planlanan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini tek tek sıraladı. Memur-Sen, 2024 için yüzde 70, 2025 için yüzde 40 zamlı maaş istiyor. İşte detaylar...

2023 Kardemir işçi alımında son dakika! Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın!

2023 Kardemir işçi alımında son dakika... Kardemir 600 işçi alımı Ağustos 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte konu ile ilgili detaylar...

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın!

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu... TOKİ'nin İstanbul'daki en yeni projesini kaçırmayın... İşte TOKİ İstanbul projesi detayları...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kamu borçlarına yapılandırmak isteyen vatandaşların başvuruları devam ediyor. Şu zamana kadar 1,5 milyon mükellef yapılandırma için başvurusunu yaptı.  Toplam yapılandırma bedeli 50 milyar TL'nin üstünde seyrederken 1,6 milyarlık tahsilat olduğu açıklandı.

Togg başvuru adımları tek tek açıklandı! Togg için 60 bin TL ödeme şartı!

Togg’da sıra satın alım konusu merak edilmeye başlanırken, Togg sipariş süreci bugün başlayarak, 27 Mart tarihine kadar devam edecek. T10X’e sahip olmak isteyen kişiler için Togg başvuru adımları ise tek tek açıklandı.

Şimdi Marmara depremini bekliyoruz! Uzman isimden korkutan açıklama: Marmara için belirli gerilmeler var!

Son günlerde beklenen Marmara depremi sık sık gündem oluyor. Şimdi Marmara depremini bekliyoruz! Uzman isimden korkutan açıklama: Marmara için belirli gerilmeler var!

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

ağaçlandırma için devletten arazi desteği Haberi

ağaçlandırma için devletten arazi desteği

Özel ağaçlandırma yapmak isteyen vatandaşlara devletten müjde geldi. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak olan özel ağaçlandırma ve özel imar ihya başvuru süreçleri başladı. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak. Özel ağaçlandırma ve özel imar ihya amacıyla izin verilen sahalar, alan ve tür çeşidine göre uygun arazi kullanım bedeliyle 49 yıllığına kiralanacak. Kullanılan ağacın idare müddetine göre bu süre 49 yıllık periyotlar halinde uzayabilecek. Yaşadıkları yerlerdeki uygun sahalara başvurularda orman köylülere öncelik tanınacak. Özel ağaçlandırma projelerine destek verilecek. Orman Genel Müdürlüğü (OGM), özel ağaçlandırma çalışmalarında orman köylüsüne proje yatırım bedelinin yüzde 65'ine, diğer gerçek ve tüzel kişilere yüzde 25'ine kadar hibe desteği sağlanacak.

ARTIK SAHALAR İLAN EDİLMİYOR 

Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında...