20 / 04 / 2024

agora restorasyonu

agora restorasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora kazı alanı içinde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir yapıyı daha restore ederek müzeye dönüştürecek.

Gelibolu Ahmed Cahidi Sultan Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Gelibolu Yarımadası sınırları içinde bulunan 4 asırlık tarihi Ahmed Cahidi Sultan Türbesi ve Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Restorasyonu 2,5 yıl süren caminin onarımında 250 bin lira harcandı.

Selimiye Camii restorasyonu onay bekliyor!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu esnasında dış cephesi de temizlik anlamında elden geçirilecek.

Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyonu yarım kaldı!

2012’de başlayan Cerrahpaşa’daki Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyonu İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla yarıda kaldı.Tarihi Müze'de bulunan yaklaşık 80 bin eser şu an konteynerlerde saklanıyor.

Sur'da zarar gören yapıların restorasyonu hazır!

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Sur ilçesinde terör saldırılarından zarar gören eserlerin restorasyonu için projelerin hazır olduğunu belirtti. Evsen, en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

Samsun Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihiKuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı. Çivisiz cami 160 bin lira bedelle restore edilecek.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Musul Barajı’nın restorasyonu için imzalar atıldı!

İtalyan firması Trevi ile Irak hükümeti arasında Musul Barajı’nın restorasyonu için anlaşmaya varıldığı bildirildi. Açıklamada, Iraklı yetkililerin kararı doğrultusunda barajın sağlamlaştırılması işlemlerinin geliştirilebilecek

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Sivas Kongre Binası'nın restorasyonu tamamlandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetine sunulan Vahdettin Köşkü'nün restorasyon çalışmaları 2 yıl bile sürmedi. Ancak, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’taki Kongre Binası’nın restorasyonu 3 yıldır bitirilemedi.

Emek Sineması'nın restorasyonu için suç duyurusu!

Restorasyonu kamuoyunda tartışma yaratan Emek Sineması davalık oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Emek Sineması’nı yıkıp yeni yerinde onaran Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Camii'nin restorasyonu durduruldu!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan tarihi Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin tuvaletine yapılan mermer pisuvarlı restorasyonu Koruma Kurulu’nda ikinci bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

Agora ve Kadifekale için diyalog toplantısı yapıldı!

Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve 19 bölgeye ayrılan tarihi aksta çalışmalar devam ediyor.

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

agora restorasyonu Haberi

agora restorasyonu


Tarihi Agora’da yıkık durumdaki tescilli bir binayı restore ederek “Kazı Evi” olarak hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İkiçeşmelik Caddesi üzerinde, iki ayrı yapıdan oluşan tescilli bir binayı “Agora Müze Evi” olarak kullanılmak üzere restore ediyor. Bina, çalışmaların tamamlanmasının ardından, Agora ören yerinden çıkarılan eserlerin de sergilenebileceği bir cazibe alanı olarak kente kazandırılacak. 


Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki kamulaştırmalarından sonra kalan bölümde arkeolojik kazıları sürdürdüklerini söyleyen Agora Kazıları Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, “Alanda iki tane tescilli yapı var. Bir tanesi Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kazı Evi’ olarak restore edildi. Diğer yapı da ‘Müze Evi’olarak hizmet verecek. Çalışmalarımızda bu iki yapıya da ihtiyacımız var. Bu yapılar, aynı zamanda İzmir’in tarihsel sürecinin basamak taşlarını oluşturuyor. Kazılarda Helenistik...