25 / 04 / 2024

Ahlat Kaymakamlığı

Ahlat Kaymakamlığı

Ahlat'ta yüzyıllardan bu yana bölgedeki yapıların mimarisinde kullanılan Ahlat taşı, yalıtım özelliği ve dış cephedeki estetik görünümüyle yörede inşa edilen binaları süslüyor...

Ahlatçı Otomotiv İnşaat'tan Konya'ya 167 konut ve 94 ofislik yeni karma proje geliyor!

Ahlatçı Otomotiv İnşaat, Konya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Selçuklu'da yükselecek olan projede 88 dükkan, 167 konut ve 94 ofis yer alacak.

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Kaymakamlık sınavı giriş yerleri açıklandı. 2023 ÖSYM Kaymakamlık sınavı giriş belgeleri sorgulama ekranından sınava girilecek yerler belirlendi. İşte haberin ayrıntıları...

Kaymakamlık sınavı 2023: ÖSYM kaymakamlık sınavı başvuru tarihi belli oldu! Son dakika...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 3 Aralık'ta yapılacak İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuru tarihi belli oldu. Peki 2023 kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte merak edilenler...

İl Özel İdare o ilde kaymakamlık konutu ve arsa satacak!

Ağrı İl Özel İdaresi, Ağrı'da yer alan kaymakamlık konutu ve arsasını satışa çıkardı. Söz konutu arsa 685,91 metrekare alana sahip.

2023 Kaymakamlık sınavı ne zaman?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu yılın Kaymakamlık Sınavı tarihini açıkladı. Yerlikaya, sınavla ilgili başvuru koşullarının yakında ilan edileceğini ifade ederken, adaylara çalışmalarına şimdiden başlamalarını önerdi. İşte sınavla ilgili son bilgiler haberin devamında... 

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de 3 arazi satacak! İhalesi 26 Ekim'de!

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de yer alan 3 adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

2023 TYP Haziran alımları başlıyor! O kaymakamlık 100 kişi alacak! Başvurular 2 gün sonra! 

Binlerce kişinin merakla beklediği 2023 TYP Haziran ayı alımları başlıyor. O kaymakamlık İŞKUR üzerinden 100 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. İşte TYP personel alımı başvuru şartları.

Alpaslan Kavaklıoğlu nerelerde kaymakamlık yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Aselsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Kavaklıoğlu ne zaman doğdu? Hangi il ve ilçelerde kaymakamlık yaptı? İçişleri Bakanlığı’nda hangi görevleri yürüttü? Ne zaman milletvekili oldu? İşte Alpaslan Kavaklıoğlu ile ilgili merak edilenler...

Ahlatçı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahlatçı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Avcı tarafından kuruldu.

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Ateş Ahlatçı Kimdir? 

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ateş Ahlatçı kimdir? Ateş Ahlatçı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ateş Ahlatçı'nın biyografisi..

Çocuğu olanlara müjde! Kaymakamlık başlattı, PTT'den 1 yıl boyunca alabilirsiniz!

Kaymakamlık ’tan çocukları olanlara müjde! PTT üzerinden 1 yıl boyunda alınabilecek destek sunuluyor...

Ahlat Kaymakamlığı Haberi

Ahlat Kaymakamlığı


   Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, yaptığı açıklamada, Ahlat taşıyla ev, cami, minare, çeşme, kemer, köprü gibi birçok tarihi eserin inşa edildiğini belirterek, son yıllarda resmi kurumların yapımında da bu taşın kullanıldığını söyledi.   Günümüz mimarisinde ve tarihi eserlerin onarımında kullanılan Ahlat taşı, ilçedeki taşçılar tarafından asırlardır geleneksel yöntemlerle çıkarılıyor. 


     Ahlat taşının ilçe ekonomisine büyük katkı sunduğunu ve ilçede onlarca ailenin geçimini taş çıkararak sağladığını ifade eden Dölek, şöyle konuştu: 


     "İlçemizdeki taş işçileri, merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan ocaklardan atadan öğrendikleri yöntemlerle balyoz ve çivi kullanarak toprak altındaki taşı çıkarıyor. İlçede taş çıkarılan birçok ocak bulunuyor. Her ocakta ayrı ayrı çalışan taşçılar, sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar taş çıkarmaya çalışıyor." 

     Bölgedeki birçok tarihi eserde Ahlat taşı...