08 / 12 / 2025
fuzul

Ahlat Taşı mimari süsleme

Ahlat Taşı mimari süsleme

Ahlat'ta yüzyıllardan bu yana bölgedeki yapıların mimarisinde kullanılan Ahlat taşı, yalıtım özelliği ve dış cephedeki estetik görünümüyle yörede inşa edilen binaları süslüyor...

Ankara Ahlat Life’ta 5.2 milyon TL’ye 2+1! Anahtar teslim fırsatıyla!

Ankara’da yükselen Ahlat Life’ta yer alan konutların fiyatları 5 milyon 200 bin TL’den başlıyor. Projede hemen teslim avantajı sunuluyor. 

Ankara'daki konaklar peş peşe ilanda! Ulus'ta Osmanlı izleri taşıyan iki konak 38 milyon 900 bin TL'ye satılıyor! 

Ankara’nın eski yerleşim bölgelerinden olan Ulucanlar’da, Osmanlı’nın son döneminde ve Cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilmiş, o dönemin şehircilik anlayışını ve mimari özelliklerini taşıyan 2 özel konak satışa çıkarıldı. 

Ahlat Life’ta hemen teslim 2+1’ler 4 milyon 550 bin TL’ye!

Ankara Ahlat Life projesinde yer alan 2 oda 1 salon konutların fiyatları 4 milyon 550 bin TL’den başlıyor. Ahlat Life projesindeki konutların teslimleri hemen yapılıyor.

Tonne Studıo Mimari Tasarım Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tonne Studıo Mimari Tasarım Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Biray Demiray tarafından kuruldu.

Modda Port'ta teslimler başladı!

İzmir körfezi manzarası ve modern mimari tasarımıyla dikkat çeken Modda Port'ta teslimler başladı...

Üniversal Mimari Yapı İnşaat Otomotiv Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üniversal Mimari Yapı İnşaat Otomotiv Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 6 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Hakan Kara, Hasan Oğuz ve İsmail Taşköprü ortaklığında kuruldu.

Ecosteel Mimari Sistemler Limited Şirketi kuruldu!

Ecosteel Mimari Sistemler Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Uygur Öztürk tarafından kuruldu.

Ceylan Mimari Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Ceylan Mimari Yapı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Mustafa Ceylan tarafından kuruldu.

Uk Tasarım Mimari Proje Ve Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uk Tasarım Mimari Proje Ve Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Uğur Karadağ tarafından kuruldu.

Mas Mimari Proje Ve Uygulama Limited Şirketi kuruldu!

Mas Mimari Proje Ve Uygulama Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Kerim Miskavi tarafından kuruldu.

Alg Mimari Cephe Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alg Mimari Cephe Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Gürbüz tarafından kuruldu.

Yeşil Mimari Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Mimari Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 150 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Cındır tarafından kuruldu.

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi 25 Ağustos'ta açılıyor!

Bitlis halkının merakla beklediği projelerden biri olan Ahlat Millet Bahçesi hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan millet bahçesi 25 Ağustos'ta hizmete açılacak. 

Ahlat Taşı mimari süsleme Haberi

Ahlat Taşı mimari süsleme


   Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, yaptığı açıklamada, Ahlat taşıyla ev, cami, minare, çeşme, kemer, köprü gibi birçok tarihi eserin inşa edildiğini belirterek, son yıllarda resmi kurumların yapımında da bu taşın kullanıldığını söyledi.   Günümüz mimarisinde ve tarihi eserlerin onarımında kullanılan Ahlat taşı, ilçedeki taşçılar tarafından asırlardır geleneksel yöntemlerle çıkarılıyor. 


     Ahlat taşının ilçe ekonomisine büyük katkı sunduğunu ve ilçede onlarca ailenin geçimini taş çıkararak sağladığını ifade eden Dölek, şöyle konuştu: 


     "İlçemizdeki taş işçileri, merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan ocaklardan atadan öğrendikleri yöntemlerle balyoz ve çivi kullanarak toprak altındaki taşı çıkarıyor. İlçede taş çıkarılan birçok ocak bulunuyor. Her ocakta ayrı ayrı çalışan taşçılar, sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar taş çıkarmaya çalışıyor." 

     Bölgedeki birçok tarihi eserde Ahlat taşı...